fredag 5 december 2008

Gratt och trist

Vi har bedrövligt väder i Bryssel just nu. Det är kallt och rått och det är rena gyttjebadet att gå ut och gå med Zora den vanliga rundan runt dammarna. Vi fick dock lite snö här för ett par veckor sedan, men det var ju blötsnö så den låg ju inte kvar såklart..

Det aer alltid lika roande att ur ett svenskt perspektiv iaktta hur belgarna tacklar 5 cm blötsnö:
  1. Fortsätter att halka runt i tunna skor i snömojjen, gärna i mocka, medans tjejerna stapplar fram som Bambi på is i sina skyhöga klackar och blir förvånade när det är svårt att ta sig fram.
  2. Däremot tar man gärna på sig mössor som är anpassade till arktiskt klimat även om det inte behöver vara kallare än dagen innan, men har det snöat så åker mössorna på illa kvickt.
  3. Vräker ut en hink med salt på trottoaren som ju inte har någon effekt mot just blötsnö (har hittills aldrig sett någon med en vanlig, hederlig sopborste...), men som däremot förstör mockaskorna beskrivna ovan....
  4. Köer i 15 kilometer i timmen för att vara pa sin vakt gentemot halkan (som ju är obefintlig eftersom det är blötsnö och plusgrader) vilket skapar ett helt onödigt trafikkaos.
  5. Inte fattar hur man beter sig när det någon gång blir minusgrader då man får se tunnklädda belgare frenetiskt skrapa rutan med kreditkort (utan handskar) tills de fått fram en 30x30cm stor renskrapad ruta då de glatt sätter sig i bilen och kör till jobbet.. Alternativt tar de fram en hink med kokhett vatten och häller över vindrutan (!)..

Vad belgarna garanterat inte heller har koll på är hur användbar snö är.. Även inomhus:)

Inga kommentarer: