fredag 6 februari 2009

Äntligen schyssta trottoarer...

Bryssel är en helt värdelös stad att gå runt i med några andra skor än gympadojjor. Detta beroende på att trottoarerna oftast är av en sådan dålig kvalitet att det ofta är förenat med livsfara att försöka sig på att gå runt i några andra skor. Högklackat är helt uteslutet..... Det är ojämnt, det är ofta stora hål där kullerstenar pillats bort och det är mer regel än undantag att det ligger lösa stenar och vickar som gärna skvätter upp äckligt brunt smutsvatten över hela byxorna när det regnar.... För att göra navigationen ännu värre så ligger det också hundskit på var och varannan kvadratmeter..

Så vi är väldigt uppmuntrade av den renovering som nu pågår längs hela den lååååånga gata som vi bor på. Nu ska eländestrottoarerna bort, det ska planteras träd, finnas separat buss+ och cykelfil, fixas bättre gatlampor samt installeras fartkameror (för att få de idioter som kör mc+race sent på helgerna att sticka någon annanstans) och anläggas fler övergångsställen. Visserligen innebär det för tillfället att det är helt hopplöst att hitta parkeringsplats i kvarteret (oftast får vi parkera bilen minst en kilometer hemifrån), men det ska bli skönt när allt blir färdigt och gatan ser lite mer ut som en boendegata snarare än det genomfartsled som den används som nu..

Här ser man skillnaden.. Första bilden visar vår sida av trottoaren som ännu inte fixats till och på de följande kan ni se hur motsatta trottaren börjar bli färdig. Äntligen kommer det att kännas som att vi bor på en riktig aveny!

Inga kommentarer: