söndag 27 januari 2013

Det börjar närma sig

Nio dagar kvar till flytt. Sexton dagar kvar till solsemester. Februari blir händelserik iår:).

Det är fortfarande lite overkligt att vi flyttar så snart med tanke på att det inte står en enda flyttkartong i lägengheten utan allt ser ut som vanligt. Iallafall på ytan för vi har röjt i garderober, skrivbord och förvaringsutrymmen. Och vilken tid det tar! Men som tur är är både jag och Lars överens om att inte flytta med oss en massa gammal skit så det är väl värt den tidsinvesteringen. Nu hoppas jag bara att det funkar bra med den bortlejda flytthjälpen för det känns aaaningen ångestframkallande för en fanatiskt tidsplanerande listgörare som jag att inte packa mer än det nödvändigaste överlevnadskitet och sedan bara vänta till dagen innan flytt då packningen sker...

Sol och värme efter flytten ska också bli skönt. Vi har haft vinter här i ett par veckor med både snö och minusgrader. Speciellt Oskar har tyckt det varit roligt att komma ut i snön och har haft riktigt roligt med kälkåkning och snöbollskastande.

Eftersom vi inte packar på helgerna så har vi istället fokuserat på att vårda våra sociala relationer (blev alldeles för lite av den varan i höstas) och denna helg har varit helt perfekt ur den synpunkten. Igår hade vi vänner med barn på middag. De kom tidigt eftersom barnen ju inte orkar vara uppe hur länge som helst. Trodde vi... En flaska champagne och tre och en halv vinflaska senare var klockan elva och barnen piggare än de vuxna;). Mycket trevligt dock och barnen sov iallafall till halvnio imorse och det får man vara glad för. Det spelar ingen roll om de lägger sig en eller tre timmar senare än vanligt, de har aldrig sovit längre än så, men hoppet lever kvar.

Idag softade vi hemma på förmiddagen och hängde hos kompisar och deras tre vilda killar i eftermiddags. Nina roade sig med att prova varenda maskeradklädsel de hade (och det var en hel kista full) medans Oskar glatt ägnade sig åt mer fysiska lekar med de större killarna (wrestling, jaga varandra runt huset, slänga kuddar på varandra). Jag börjar märka mer ibland nu att Nina och Oskar leker på olika sätt. Medans Oskar snabbare blir rastlös och behöver uppmuntring för att leka helt själv så kan Nina lätt sitta själv och hitta på egna lekar (mycket picknick just nu). Oskar blir uttråkad av att åka och handla ("mamma, jag är sååå trött, mamma jag har såååå tråkigt"...) medans Nina igår helst ville gå in i alla affärer vi gick förbi. "Mamma, jag vill klappa dockorna" utropades i var och varannan affär. Hon menar skyltdockorna.... De på H&M har långt ljust Barbieaktigt hår så de blev favoriter. 
I söndags kom det tio centimeter fin pudersnö och det blev perfekt kälkföre i parken. Nina var inte helt begeistrad eftersom det snöade rätt rejält när vi var ute, men Oskar var överlycklig.


Jag hoppas vi kan sticka på riktig vintersemester nästa vinter. Oskar kommer säkerligen att gilla det.

1 kommentar:

Gunilla sa...

Kul för er att ni fått snö i Brussel.Hos oss regnar det och snön smälter bort.Lycka till med flyttningen hoppas flyttgubbarna gör ett bra jobb.Vi ses i solen om 14 dagar
Kram