söndag 10 februari 2013

Äntligen flyttat

Efter fem dagar i nya huset börjar vi få näsan över ytan (eller flyttkartongerna) igen. Det är ju inte klokt hur mycket vi har haft att packa upp. Vi är fortfarande inte färdiga och vardagsrummet på andra våningen ser fortfarande ut som om vi flyttade in idag. Men resten av huset minus kontoret/gästrummet är iordninggjorda. Gardiner har till och med kommit upp. Visserligen ostrykna direkt från förpackningarna och släpandes i golvet, men iallafall. Med tanke på att fönstrena börjar 30 cm från golvet (även i badrummet)  och är 2,5 meter breda så är det liksom inte läge att inte sätta upp några....

Om jag ska samla intrycken hittills så ser de ut ungefär såhär:
  • Hur fick vi nånsin plats med alla våra saker i en lägenhet när vi i ett hus med tre våningar redan fyller upp alla rum?
  • Så otroligt skönt att slippa all den trafik och avgaser vi hade på vår tidigare adress. För att inte tala om hur tyst det är. Vi bor på en återvändsgata och det är så tyst på nätterna att det nästan känns som om vi var i Eggvena.
  • Det viktigaste finns i närheten. Två stora mataffären på fem minuters gångavstånd. För att inte tala om ett patisserie två vinhandlare och en ostdelikatess. Just up our alley med andra ord;)...
  • Inga trappor.. Garage i källaren. Inga trappor. Garage i källaren. Tål att upprepas. Så skönt!
Igår skulle vi dricka lite champagne för att fira inflyttningen. Fast då var vi så trötta att vi inte orkade. Det är roligt att flytta, men det är tröttsamt samtidigt. Får se om vi är piggare ikväll:).

2 kommentarer:

A-lo sa...

Grattis till flytten! Visst är det skönt att ha hus, men jag gjorde också samma reflektion; hur fick vi plats med allt i lägenheten när vi nu har tre (!) fulla rum med leksaker!?

Kattis sa...

Jag vet, det är ju helt sanslöst! Vi fyller redan våra tre våningar känns det som... Men otroligt skönt med hus på alla sätt och vis.