måndag 8 juli 2013

Tyst och tomt

När katten är borta dansar råttorna på bordet... Eller inte... Kommer hem till ett hus där det förutom Zoras välkomnande är tyst.. Och tomt... Nina och Oskar har precis åkt till Borås med mormor och morfar och vi är kvar i Bryssel och jobbar en vecka till.

Och vi har ju planerat ett fullt schema med restaurang- och biobesök, för att inte tala om lugna, sköna kvällar hemma. Men just idag känns det väldigt konstigt. Och jag sitter trots det fantastiska vädret inne på soffan. Och gäspar.. Och tänker att jag vill också ha ett långt härligt sommarlov som barnen nu får. Jag har så många kollegor och vänner som redan är på semester och med varje glad sommarhälsning sjunker min jobbmotivation;).

Fast i helgen var det ju faktiskt väldigt somrigt här. Rena rama medelhavsvärmen och det enda som saknades var väl det svalkande havet. Nedan några bilder från den trevliga helg vi har haft.
När mormor och morfar kommer ner blir det ju alltid lite fest. Denna gång med fina kalashattar.
Och läskiga kalasmasker...
Oskar och morfar svettas över byggandet av en ganska avancerad legobrandstation.
Ett, två, tre, på det fjärde ska det ske..
...på det femte gäller det....
...på det sjätte smäller det!
Den här tjejen har blivit en riktig "vattenråtta" som man säger på tyska.Att grilla är seriösa manssaker minsann;). Premiär för oss i Bryssel efter 13 år!

Det här kändes nästan lite sydfranskt. Vin, ost, salami och baguette en härligt ljummen sommarkväll. Det var bara cikadorna som saknades.

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Tack för senast.Det var en mysig helg med god mat och fint väder vi fick tillsammans. Vi njuter av att ha Oskar och Nina hos oss.Idag var vi ute med båten och de tyckte det var jättekul.Oskar var kapten på vägen hem och körde båten helt själv.Han var så stolt.
Kramar från oss alla.

Jennifer sa...

Ser mysigt ut!
Snart får du också ledigt!