torsdag 17 oktober 2013

En helg i De Haan

Nu har det blivit tomt mellan blogginläggen igen. Det hinns helt enkelt inte med. De sista veckorna har varit uppbokade på helgerna och inbokade med jobbrelaterade mottagningar och flera roliga kompismiddagar på kvällarna. Och så har ju min nya hobby att hinna med. Denna veckan var jag ute och sprang två gånger efter jobbet.  I ösregnet dessutom och det ger väl bonuspoäng?

Efter helgen i De Haan kändes det också som lite kaloriförbränning behövdes. På fredagen åt jag en flamländsk köttgryta med frites. På lördag åt vi frites till lunch. Och på lördag kväll vankades moules frites. Jag älskar frites, men det kan ju knappast anses vara den nyttigaste maten, men är man på semester så är man. Och De Haan kändes som en minisemester. En mysig liten kuststad (by snarare) som inte förstörts av modern arkitektur som så många andra ställen utmed den belgiska kusten. Det var kallt, men soligt i lördags så vi kunde vara ute nästan hela dagen. Vi gjorde inget avancerat utan det handlade mest om att leta snäckor på stranden, besöka lekplatsen, ta en fika, spela spel på rummet. Och så äta frites med jämna mellanrum;). Restaurangbesök med barnen fungerar numera riktigt bra och det känns också som ett stort steg framåt jämfört med bara för ett år sedan. Jag kan rekommendera Villa Julia och The Lord som båda hade bra mat och goda viner. Det sistnämnda stället hade dessutom ritsaker och gratis glass till barnen så det gjorde ju upplevelsen ännu bättre för alla inblandade.
Det vackraste hotellet i stan. Älskar denna stil.

En "sommarstuga" i De Haan. De flesta hus är av den här storleken.

Fast det vore ju inte Belgien om det inte fanns vissa kitschiga detaljer. Som denna höstsmyckade frisörsalong.......
Jag tycker att stränderna är så fascinerande i Belgien eftersom de är så breda. Här är barnen bara halvvägs till havet.
Nina tyckte det var kul att plocka snäckor.
Båda barnen är helt sålda på sina sparkcyklar som de fick för några veckor sedan. Det går undan!
Dags för lite rotsaker till lunch. Det vill säga frites...
Sedan återvände vi till stranden för en skattrunda till.
Oskar fick en drake. Det var perfekt vind för att få den att flyga riktigt högt. Jag tyckte att det var minst lika roligt som Oskar!

3 kommentarer:

a-lo sa...

Ser super ut! Härligt med en weekendresa sådär (även om vägen dit lät lite väl låååång). Tufft med drake, Sophie pratar ofta om att hon vill ha en.

Någon gång ska jag också sluta jobba helg och åka iväg på något kul...

Gunilla sa...

Alltid skönt att komma till kusten när man bor i stan.Ser skönt ut.Fina bilder på Oskar och Nina.
De ser coola ut med sina sparkcyklar.
Draken är ju så häftig,att flyga drake är minst lika roligt för vuxna som barn
Kram

Kattis sa...

Ja, det var härligt att komma iväg ett par dagar. Det stämmer att det är lika roligt för vuxna som barn att flyga drake:).