måndag 10 mars 2014

Mycket sol, en hel del avkoppling, en nypa bad och överdosering på sjukdom

Vi hade en fin semester. Trots allt... Båda barnen sjuka fem och sex dagar av sju var ju ingen höjdare och att behöva uppsöka läkare på semestern och få beskedet ingen pool och ingen glass var ju inte så kul direkt. Dessutom var vi lite oroliga ett tag för det är ovanligt att barnen är sjuka med feber så länge. Det har faktiskt inte hänt sedan, nej, det har faktiskt aldrig hänt tidigare så det var ju typiskt att det sammanföll med semesterveckan. Fast man får väl vara glad att vi inte kom iväg på någon skidsemester som vi först tänkt. Det gick ju ganska bra att återhämta sig i värmen på Lanzarote och barnen kunde ändå vara en hel del utomhus. Vi struntade efter några dagar i glassförbudet och tillät barnen att bada i poolen sista dagen. Någon måtta får det ju vara på besvikelserna.

Väl hemma i Belgien fortsatte sommaren. Lördags var den varmaste 8 mars sedan 1833 tydligen och igår hade vi 22 grader i skuggan. På terassen var det nästan precis lika varmt som i Puerto del Carmen. Och mindre blåsigt... Det fina vädret fortsätter veckan ut så det är ju typiskt att jag har otroligt mycket att göra på jobbet dessa dagarna. Arbetsgruppsmöten, ledningsgruppsmöte, styrelsemöte, två Kommissionsmöten för att inte tala om allt jobbet med att förbereda alla dokument före och efter möten. Jag avskyr att skriva mötesprotokoll.

Här kommer iallafall några smakprov från semestern och i den här förskönade bloggversionen syns det inte att någon är sjuk;).
Det är kargt, men vackert på Kanarieöarna.
Nere i hamnen fanns en perfekt stenstrand att leta fina snäckor och slipade glasbitar på.
Fast det räckte att doppa fötterna för det var inte så varmt i havet.
Här trodde vi att Oskar hade återhämtat sig. Vi hade fel...
Som tur var hade vi en stor härlig terass med sol nästan hela dagen så där hängde vi mycket. Oskar lärde morfar att spela Finns i sjön.
En glad, men något trött tjej inne på fjärde dagen med feber.
Mycket trevlig middag på Casa Rojo. Mycket gott humör. Mycket gott vin... Lanzarote har flera stycken riktigt goda vita viner.
Oskar och Ninas kattkompis. Det fanns många halvtama katter i hamnområdet.

Mys på terassen.
Nina var med ute på kvällarna trots att hon var trött. Villkoret var dock att flamencoklänningen skulle på. Jackan är den jag hade i mitten av 70-talet. Finsk kvalitet, lika fin nu som den var då. 

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Fina bilder,vi hade det verkligen mysigt tillsammans.
Hoppas det blir fler gånger och att Oskar och Nina får vara friska. Tror att de hade roligt ändå trots sjukdom.
Kram.

Karin sa...

Det ser riktigt härligt ut! Synd att barnen prickade in sjuka under tiden, tycker ni gjorde rätt i att lätta på förbuden på slutet. Glass är ju bästa medicinen :)