lördag 26 april 2014

Vintagelook

När jag var gravid andra gången var jag av någon anledning helt övertygad om att Nina skulle vara en kille. Vi hade trott oss sett något på ultraljuden och var helt oförberedda på att Oskar fick en lillasyster, inte en lillebror. Så oförberedda att jag frågade gynekologen som förlöste mig om hon var säker på att det var en tjej. "Helt säker" sa hon leende och lämnade över Nina. Sedan tog det oss ett dygn att fundera ut bra namn eftersom vi hade en mycket längre lista med pojknamn.

Jag har alltid blivit lite irriterad på folk som säger att det måste ju vara extra roligt att "ha en av varje". Som om man inte skulle vara glad över sina två pojkar, eller två flickor... Det är ju två helt olika personligheter man får och jag tror inte det spelar så stor roll om det är tjejer eller killar för i de fall jag känner syskon av samma kön så är de alla väldigt olika i sättet och personligheter.

Däremot måste jag erkänna att om det är en aspekt som Nina har som inte Oskar är alls speciellt intresserad av så är det kläder. Och jag tyckte faktiskt att det var roligt att få en liten tjej eftersom det gladde mig att jag kunde få använda alla de otroligt fina kläder som min farmor stickat och virkat och som mamma sparat i alla dessa år. En del andra klänningar och kjolar har också sparats, för att inte nämna en riktigt trendig gul vårjacka "made in Finland" till och med;).

Här kommer en liten bildkavalkad på hur det såg ut 1977 och hur denna look fortfarande funkar 2014.
Den här fina kjolen med matchande scarf har mamma gjort.
Nina hottade upp looken med prickiga strumpbyxor.

Jag fick den här klänningen av min morbror en sommar. Lite Heidi-vibbar på den.
Såhär fin blir Nina i den.

3 kommentarer:

Gunilla sa...

Vilka härliga bilder då och nu.Det väcker många minnen till liv när jag ser Nina i kläder du hade när du var i hennes ålder.Så söta ni är.
Kram.

Mrs Book Pond sa...

Så chict :)

Mrs Book Pond sa...

Så chict :)