torsdag 30 juli 2009

Svensk sommar

Förra året hade vi rätt bedrövligt väder under vår sommarsemester i torpet och vi var därför ganska övertygade om att det i vilket fall som helst inte kunde bli lika dåligt väder iår. Vi förväntade oss istället en hyfsad svensk sommar med både en del sol och badväder och efter den tryckande värmeböljan i Bryssel såg vi alla speciellt fram emot härliga svalkande dopp i Jämnesjön...

Hittills har dessa förväntningar inte direkt infriats. Lågtryck avlöser lågtryck och vattenupplevelsen består hittills av hällregn snarare än bad. Ja, ja, det är ju så det ofta är i Sverige tyvärr och man får göra det bästa av situationen. Så länge det inte regnar kan man ju iallafall vara ute och Oskar trivs som fisken i vattnet på landet där det finns så mycket mer att hitta på än inne i centrala Bryssel. Regnställ och gummistövlar har införskaffats så oavsett väderlek kan han vara ute och han är nog den som påverkas minst av bristen på fint väder. Hade det inte varit så att bebis nr 2 kommer snart hade vi nog säkerligen sparat en semestervecka för södra Frankrike i slutet av september, men det får vänta tills nästa år;) .

Vinbär och hallon är kul att plocka och äta.

Kasta pinne till Zora är också poppis även om Zora tröttnar snabbare än Oskar....

Besök hos familjen Carlsson i Torslanda. Mumsig grillning samt tillfälle för Oskar att leka med de stora barnen som var snälla nog att dela med sig av sina leksaker. Dinosaurierna, de stora lastbilarna och leksaksdammsugaren var speciellt intressanta.

Flört i sandlådan.

Gammelfarmor på besök i torpet. 95 år och "still going strong", helt fantastiskt....

1 kommentar:

a-lo sa...

Det är ju tur att Oskar "trivs som fisken i vattnet" med tanke på regnmängden, hahahhhaaa ja hrm.

Nästa år tror jag en bra strategi är tre veckor på kontinenten och en vecka i Sverige då ni kan sitta och tycka att det är skönt med lite svalka.