torsdag 12 april 2012

Utomhusväder

Idag har vi kunnat vara ute igen och nu börjar man märka att våren nog är i antågande på allvar. Påskliljorna står i knopp och det börjar skifta i grönt på träd och buskar. Nästan synd att åka till Bryssel nu i helgen. Å andra sidan hoppas jag sommaren börjar därnere snart.
De av oss som inte jobbat på distans idag har hängt utomhus. Både Oskar och Nina är roade av att hjälpa till i trdgården. Gräva, plocka pinnar och grus och leta efter sniglar och maskar. Nina är inte så förtjust i flugor, men däremot älskar båda barnen spindlar. Ju större desto "gulligare". Vet inte riktigt om jag håller med, men vi plockar varsamt ut de största så de får gulla vidare utomhus...

Jag älskar att ha stor trädgård en dag som idag. Och även om jag tycker vi har en fantastisk fin terass i Bryssel som vi använder flitigt så längtar jag fortfarande efter att bo nånstans där vi kan ha trädgård. Fast för att den typ av trädgård jag gillar (det vill säga större än 30 kvadratmeter och inte omgiven av höga murar) så måste vi isåfall flytta ut från den innerstadsdel där vi bor idag. Och det skulle innebära logistikproblem och pendlingar in till jobbet som inte alls lockar just nu. Men en dag.....
Härligt att springa ute i bara tröjor och stövlar. Och att få leka med vatten i hinkar och vattenkannor utan att bli tillsagda att sluta skvätta vatten överallt. Stackars stadsbarn;).
Oskar och Nina älskar båda Zora. "Meine Zora" säger Nina titt som tätt. Elva år till sommaren och alltid lika glad över att få vara i torpet. Jag hoppas det blir ett par somrar till här för henne.
Man tager vad man haver till lunch. Och med snälla grannar som tar med sig en stor påse infrysta kantareller när de kommer på kaffe så kan man piffa upp pastan på detta sätt. Ikväll sätter vi tänderna i Per Morbergs viltgryta. Lagad med den påse fryst vildsvinsgrytbitar de också hade med sig. Det har sina fördelar att bo på landet!

Inga kommentarer: