tisdag 27 augusti 2013

Digital detox och tempoväxling i Provence

Vad ska man säga om veckan i Provence? Varmt, soligt, avkopplande, pinjedoftande och precis lika bra som jag hoppats på. Det tråkigaste var bilresan upp och ner, men vistelsen i St Cyr sur Mer, eller La Madrague för att vara helt korrekt, var perfekt. Här var det verkligen läge att dra på sig de tunnaste sommarklänningarna och för någon som alltid är så frusen som jag så kändes det som himmelriket. Underbart att vara tillbaka. Varför slutade vi åka hit?

Det var också en lat semester på så sätt att vi faktiskt inte gjorde mer än hängde på stranden på förmiddagarna och spenderade eftermiddagen på terassen. Och njöt av den franska goda maten såklart. Huset hade ingen wifi och även om det kliade i fingrarna ibland så var det också skönt att koncentrera sig på semestertraven med böcker vi tagit med oss. Och det fanns ju inte samma desperata behov av att kolla väderleken som så ofta annars i semestertider eftersom det alltid var 28 grader varmt och sol.

Vi försökte oss på en liten exkursion och lyckades med fenomenet att vara i Bandol utan att sätta foten i stan. Det vill säga vi fixade till oss lite extra en eftermiddag och utlovade barnen en kul utflykt komplett med glass i stora lass och lite trevligt strosande i hamnen. Och så körde vi iväg. Och runt i hela Bandol. Varv efter varv utan att hitta en endaste parkeringsplats. Efter 30 minuter gav vi upp och åkte hem. Barnen var inte de enda som blev besvikna....

Jag hade väl egentligen tyckt det vore roligt att se lite mer av omgivningen, men med bara en vecka på oss kändes det helt rätt denna gång att bara ta det lugnt. Däremot skulle jag vara sugen på att besöka lite vingårdar nästa gång. Vi har redan beslutat oss för att vi definitivt åker tillbaka till sydfrankrike nästa år. Gärna två veckor. Och då tar vi det direkttåg som går från Bryssel till Marseille på sex timmar.
Jag gillar kustlinjen i denna del av Frankrike.
Den lilla hamnen i La Madrague.
Vi hyrde ovanvåningen här.
400 meter till närmsta strand och en härligt stor terass.
En lite annan flora i trädgården jämfört med norra Europa.
Eftermiddagens posering.
"Här är jag coola tjejen" säger Nina när hon ser det här. Nästa år vill hon säkerligen till St. Tropez.
Det blir roligare och roligare att resa med barnen. De klagar inte under långa bilfärder, kan tas med på restauranger, orkar vara ute ganska sent, leker bra ihop och kan sysselsätta sig själva på ett helt annat sätt numera.
Vi läser och kopplar av.
Det ritas och pysslas.
Vi äter mycket god, söt och saftig frukt.
Vi kommer ihåg att det är viktigt att dricka mycket när det är varmt ute.
Vi gör miniutflykter ner till hamnen där vi snabbt installerar oss på närmsta glassbar.
23 grader i vattnet. Till och med jag kunde ligga i länge under de omständigheterna.
Lars, Nina och Oskar spenderade mer tid i vattnet än på stranden. Jag lyckades läsa en eller annan sida i en bok ibland.
"Mamma, gick det bra?" frågade Nina mig efter varje våg och klappade mig lite lugnande på axeln.

Det är tröttsamt att leva rövare på stranden halva dagarna.
Min absoluta favoritsysselsättning: att läsa en riktigt bra bok i lugn och ro i härlig sommarvärme.
Man kan inte bara förlita sig på pastis för vätskebalansens skull. Vi kompletterade med lite Bandolvin.

5 kommentarer:

Gunilla sa...

Ser underbart ut förstår att ni vill återvända dit.Härliga bilder. Terassen ser jättefin ut,känns väl lite mer som privat än på andra hotell.Vi längtar till Kreta nu när man ser så fina bilder,varmt och skönt och varmt i vattnet.
Kramar till alla.

a-lo sa...

Ser lovely ut. Längtar redan tillbaka till Frankrike.

Anna sa...

Så underbart skönt! En sån semester hade jag inte rackat nej till. :)

Anna sa...

Tackat ska det stå. Inte Rackat... ;)

Kattis sa...

Ja, det var verkligen en paradissemester och jag längtar redan tillbaka. Rekommenderas.