måndag 2 september 2013

Oskar börjar skolan - igen...

Idag var det skolstart i Belgien. Och en liten speciell sådan eftersom Oskar börjar första klass som sexåringarna gör härnere. Men med tanke på att barnen redan går i samma skola i maternelle i tre år innan det är dags för den riktiga skolan så är det inte en så stor förändring för barnen. Oskar var lite spänd och förväntansfull samtidigt, men allt gick otroligt bra. På skolgården träffade han ett par av sina kompisar från den gamla klassen som fortsätter gå i hans klass, vi hälsade på fröken Carole som verkade trevlig och sedan gick hela klassen glatt in till sitt nya klassrum. När vi hämtade Oskar i eftermiddags berättade han att det inte alls var svårt i skolan och att fröken sagt att alla barnen varit jätteduktiga. "Mamma, det var superkul!" blev bedömningen. Man får hoppas att den inställningen håller i sig när det börjas med läxor senare i veckan....

Nina hade också en bra dag och var glad över att få återse sina kompisar i sin klass. Det visade sig alltså att de som varit mest spända varit Lars och jag. Och det känns ju helt okej;).
Fröken Carole och förstaklassarna. Oskar går hand i hand med Damian som han blev väldigt glad över att återse.

Två glada barn efter första skoldagen. Ännu gladare när det vankades glass såklart...
Idag kom jag också på att det är min tvåårsdag på jobbet. I kombination med att det blev en sådan lyckad skolstart idag föreslog Lars att vi skulle fira med lite champagne. Och vem säger nej till ett sådant förslag? Skål!

2 kommentarer:

Jennifer sa...

Lycklig skolstart till fina kidsen!
Här är vi igång sen två veckor tillbaka.
Kram

Gunilla. sa...

Härligt att Oskar gillar att börja i skolan,tänkte mycket på honom igår,och att Nina också tyckte det var kul.Har Oskar tappat sin tand än?
Förstår att ni båda var lättade,fira med lite bubbel är inte fel.
Grattis till 2 år på jobbet.
Kram