fredag 19 juni 2009

Glad Midsommar!

Nu är det dags för midsommar igen. Och jag förmodar att många av er hemma firar den huttrande i era sommarklänningar och kortärmade skjortor eftersom det lär vara 12 grader varmt, halvmulet eller regnigt och gärna iskalla nordanvindar på det. Det har ju till och med hänt att man haft samma väder på jul och midsommar och det är ju verkligen ingen höjdare. Svenskt "lagomväder" på sitt värsta humör... Jag kan knappt komma ihåg när det var riktigt fint väder en midsommar. Jag minns dock ett fantastiskt, nästan medelhavsvarmt firande på Smögen tillsammans med Anna, Marika och Pernilla, men det var väl typ 15 år sedan eller något...

Jaja, ute sitter man ju ändå (även om det innebär dubbla tröjor, hackande tänder eller extra infravärme) och det är väl därför snapsen står i centrum för firandet; man måste ju värma upp sig inifrån om solen lyser med sin frånvaro.

Härnere har vi ofta firat midsommar på traditionellt vis med svenska och utländska kompisar, men iår var alla bortresta så det blir lite mer nedtaggat. Såhär har dagen sett ut hittills:

Midsommarkänsla:

Siådär, jag hade nästan glömt bort att det var Midsommarafton idag för det är ju ingen ledig dag i Belgien.

Midsommarväder:

Soligt med luddiga vita moln, cirka 22 grader varmt, som en fin svensk sommardag.

Midsommarfirande:

Hemma med familjen idag, imorrn ska vi kolla in svenska ambassadens firande i en närliggande park och visa Oskar hur fånig man får lov att se ut när man dansar runt midsommarstången och sjunger "små grodorna" etc.

Midsommarlunch (på närliggande Michelinrestaurang):

Sill och potatisvariant: två rätters fantastiskt god fisklunch.
Snapsvariant: Bru mineralvatten och ett litet glas Veuve Clicquot.
Jordgubbar med grädde-variant: Hallonbakelse med färska hallon och grädde.
Snapssånger: noll hittills, vi sparar krafterna till "små grodorna" imorrn....

Jaha, nu är det snart dags att hämta prinsen på dagis och kanske sticka till lekplatsen efteråt för att gräva i sanden, eller mata getterna med löv.

Trevlig Midsommar på er allihop!!

1 kommentar:

Anna sa...

Den midsommaren kommer jag också ihåg! Det var verkligen inte igår. ;)

Jag kommer också ihåg en riktigt härlig midsommar vi hade när ni var hemma och ställde till med midsommarfest i torpet. Då var det minsann fint väder. :)