söndag 19 december 2010

Snöoväder och sjuka barn

"Britain in gridlock as big freeze heralds Christmas travel misery".

Det är rubriken i dagens Observer. Bilister som fått tillbringa natten i sina bilar, inställda flyg och stängda köpcentrum kors och tvärs Storbritannien har fått landet i kaos. Så illa är det inte här. Inte än iallafall, men jag börjar bli lite nervös inför julhelgen. Det ser kanske inte så illa ut på fotot nedan, men med tanke på att vi bor i ett land där man har ungefär lika dålig beredskap för snöoväder som Storbritannien så önskar jag verkligen att det slutar snöa snart. Kombinationen flyg, Charleroi flygplats och Ryanair känns inte så lovande även om inga plan hittills ställts in..
Sedan har ju Nina gått och blivit sjuk också. Hon har haft mellan 39 och 40 graders feber sedan i fredags eftermiddag så det är inte helt otippat att det blir ett läkarbesök i all hast innan hemfärd på onsdag. Oskar har såklart börjat hosta ungefär samtidigt, men än så länge verkar det bara vara en vanlig förkylning. Håll tummarna för att allt ordnar upp sig så att vi verkligen kommer hem i jul som planerat.

Vi har ju redan sett en sommarsemester blivit en vecka försenad p.g.a. Oskars urinvägsinfektion förrförra sommaren men då hade vi ju en bil att köra upp till Sverige med. Den bilen ska lämnas tillbaka till leasingbolaget på måndag. Fast man vill nog knappast bila till Sverige utan vinterdäck iochförsig.... Men, men, vi tänker positivt och hoppas nog att allt ordnar sig. Vi längtar otroligt mycket hem till en svensk jul nu!!
Man kan ju alltid försöka sig på lite självmedicinering tyckte Nina imorse. Eller så ger jag mamma en spruta för att sedan gapskratta och säga "ajaj" i ett:). Jag har idag också ställt mig upp helt själv med stöd av soffan. Det går sakta, men säkert framåt alltså.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är lite typiskt at barnen blir sjuka när man snart skall åka bort. Hoppas verkligen att det inte är så allvarligt. Det som känns oroligt är väder förhållanden inför julen.Vi har fått ytterligare 10 cm snö i helgen,ev mera till julhelgen.Håller tummarna för att flygplatserna är öppna när ni kommer. Nina är gullig som sjuksköterska. Kämpa på Nina snart springer du.

Kram Mamma

a-lo sa...

Då kniper vi alla tummar och tår och hoppas ni kommer hem när ni ska. Så länge man inte har en tid att passa är det dock fantastiskt vackert med all denna snö.