fredag 3 december 2010

Nej, se det snöar....

Denna helgen skulle vi spenderat i Alsace där vi skulle fira en lill-julafton (Nikolaus i Tyskland infaller 6 december och är den dagen barnen får de flesta presenterna) tillsammans med barnens farföräldrar och faster. Vi hade alla sett fram emot att åka, men vi fick tyvärr avboka i sista stund. Efter att vintern anlänt också till denna delen av Europa är det nämligen förutspått att det blir varmare på söndag och man förutspår snö som övergår i regn och det varnas för blixthalka. Och då vill vi inte sitta i en bil fem+ timmar med sommardäck, speciellt när de flesta andra bilförarna på vägarna är väldigt ovana vid att köra på vintervägar.....

Så vi tog tillfället i akt att istället njuta av vintervädret hemma. Det har varit en fantastiskt vacker vinterdag med nästan 15 cm fluffig pudersnö och det känns nästan som om vi är hemma i Sverige.
Oskar har här roligt på den översnöade lekplatsen. Till skillnad mot hemma då han fick ett hysteriskt utbrott när han påtvingades overall. Den har han inte använt sedan förra vintern (i skolan blir det bara fodrade jeans och vinterjacka eftersom lärarna inte skulle hjälpa barnen på med mer ytterkläder) så den gillade han inte alls.. Fast där gav vi oss inte och inte ens en trilsken treåring kunde upphålla det dåliga humöret länge ute i det fantastiskt fina snölandskapet.
Vi var såklart de enda personerna i hela parken. Inte undra på för det som jag skrivit om tidigare så har belgiska barn för det mesta inga bra vinterkläder. Overaller säljs inte ens i affärerna..
Det var inte så länge sedan vi hade en ganska varm och solig höst här som syns på denna bilden...
Vad gör man när det inte finns en pulka att uppbringa för vinterlek? Jo man tar till det gamla tricket med en soppåse. Där får man ordentlig fart minsann!
Och Nina tyckte det var minst lika roligt som mamma:).
"Gugga" säger Nina och gungar glatt fram och tillbaka.
"Pappa, vad är det här vita kalla på mina vantar?" verkar Nina fråga här. Detta är ju hennes första ordentliga upplevelse av snö och hon fattade nog inte riktigt varför hela världen helt plötsligt var kall och vit.

5 kommentarer:

Anna sa...

Ja, det ser ju ut som om ni har Sverige-vinter. :) Det är kul med vinter för de små. Själv är jag ju inte lika förtjust, som du vet.

Här är -5 grader idag - varmt om man jämför med hur det varit... Nu ska vi åka och fira mamma och pappa som varit gifta i 40 år idag.

Kramar från oss!

Kattis sa...

Ja, men kanske är det något som ligger i blodet? Och med din sydländska bakgrund är du säkerligen mer varmblodig än vi andra nordbor;)!

Du förtjänar att få uppleva den vinter du gillar bäst, på en varm strand i Mexiko. Förstår att du räknar dagarna. Hoppas ni får en jättemysig och avkopplande semester allihopa.

Kram från oss alla

Anonym sa...

Härligt med vinter för er del vi vet ju att ni tycker om det.Förståndigt att ni stannade hemma, vi undrade hur ni skulle göra. Vi läste i tidningen här att det var mycket snö i Tyskland.Barnen ser ut att ha jättekul i snön.Hoppas snön ligger kvar till ni kommer hem till jul.
Mange och Karin kommer hit i EM för att åka snowracer och pulka med Julia.
Kram Mamma

a-lo sa...

Tänk vad lite snö kan göra somliga lyckliga! Det syns tydligt hur glad du är på bilderna. Fast jag kan hålla med om att det är lite småmysigt. Vi var i pulkabacken (ja, det finns ett par höga i Malmö om man åker en bit..) igår och shit vad det tog på krafterna. Vi (vuxna) kände oss utslagna reste av dagen sen.

Kattis sa...

Mamma: Ja, hela familjen njöt verkligen av snön även om det märks att Oskar vuxit upp i Belgien och inte alls är lika van vid att halka runt i snön (eller ha på sig overall) som andra helsvenska ungar;)...

A-Lo: Indeed, yours truly är precis lika glad om inte gladare än barnen över att få vara ute i pulkabackarna igen. Fast visst tar det på krafterna och man får träningsvärk både här och där efteråt...