söndag 26 februari 2012

Semester till slut

Ja, vi kom ju iväg. Två dagar efter att vi satt och allvarligt funderade på om vi skulle behöva stanna hemma badade Oskar och Nina i havet på Fuerteventura. Det satt hårt inne och Lars fick bokstavligen släpa sig ur sängen på avresedagen. Vi var båda rätt trötta de första dagarna, men barnen blev aldrig sjuka och semestern blev riktigt lyckad till slut.Helt opretentiös, men på ett bra sätt. Vi badade i havet (eller det vill säga att barnen badade varje dag, jag bara en gång för det var inte lika varmt som det ser ut på bilden) och i poolen, läste några sidor i en bok då och då, drack kall öl och cava på terassen, var ute några gånger på restaurang, umgicks med mamma och pappa som kom ner några dagar senare än oss och lät stressen rinna av oss. Det var lite kalla vindar de första dagarna, men vi hade överlag tur med vädret och var ute hela dagarna. Semestern var så avkopplande att det nog inte var någon som hade större lust att återvända till vardagen och stressen i Bryssel. Som tur var möttes vi av en stad i vårskrud och vi satt till och med och fikade på terassen i solgasset igår. Det känns därför som om det finns hopp om soligare och varmare tider här också.
Att bygga sandslott, vallgravar, plocka stenar och annat roade barnen. Ibland helt på egen hand om man hade tur;).
 På väg hem på den fina beachpromenaden.
Bara en minigolfbana låg mellan vår terass och havet. Det enda man hörde på nätterna var havsdyningarna. Underbart skönt för oss som är alldeles för vana vid storstadens nattljud.
Både Oskar och Nina blev överlyckliga när vi berättade vilka som skulle komma och "hälsa på oss på semestern".
 Morfar och Nina badar bubbelpool. "Det killar i rumpan mamma" skrattade Nina.
 I full färd med ytterligare ett strandbygge.
Man kan ju inte bo granne med en minigolfbana utan att prova på. Oskar, Lars och morfar gick iväg en eftermiddag och Oskar kom faktiskt tvåa. Visserligen med lite assistans, men ändå. Vi får se till att odla det bollsinnet;).
 Nina var lika glad över att få stanna hemma och mysa med mormor alldeles själv.
Det dagliga glassintaget. Det blev en riktig orgie i glass, kex, godis och juice under semestern. Men är det semester så är det. Det var så skönt att åka iväg den här tiden på året. Det är andra året vi gör det och jag tror vi kommer fortsätta med det. Jag hoppas nu att lugnet och den nyttiga distansen till jobb och andra stressmoment håller i sig ett tag till.

4 kommentarer:

Anna sa...

Det ser verkligen ut som att ni haft en skön och avkopplande semester! Så härligt och det var ni väl värda! :) Tur att alla höll sig friska!

Här har snön regnat bort och vi har haft en härlig solig men lite kall dag idag. Nu längtar vi också till vår solsemester på påsklovet!

a-lo sa...

Härligt att ni kom iväg till slut, fick håll er friska och lyckades slappna av. Ser sjysst ut! Men hur gör man egentligen för att behålla den där semesterkänslan när vardagen väl kommer igen? Jag lyckas aldrig.

Kattis sa...

Ja, det var en underbar semester som kändes längre än sju dagar. Trots en väldigt fullspäckad och lång jobbdag idag ligger fortfarande lite lugn kvar, men jag antar att den försvinner innan helgen tyvärr. Den brukar rinna som sand mellan fingrarna...

Gunilla sa...

Vilka härliga bilder.Vi saknade er mycket när ni åkte, men vi fick 2 lite varmare soliga dagar till innan vi åkte hem.Resan hem gick bra och här skiner solen idag och snön är borta.Man får en känsla av vår.Kramar till er alla.