måndag 11 mars 2013

Vår var det, eller?

Det snöar i Bryssel. Ännu mer väntas inatt och imorrn ska det bli upp till sju grader kallt. I mitten av mars! I Bryssel! Det tror jag aldrig jag upplevt under alla mina år här. Jag är sååå trött på vinter nu och står inte ut med att halka runt på hala trottoarer och frysa i för tunna , stövlar och vantar längre. Nu jädrar får det banne mig bli lite sol och värme. Jag ska sitta i trädgården och njuta av fågelsång och solsken, köpa nya plantor till terass och rabatt. Inte sitta inte och glo på snötäckta gräsmattor. Det räcker nu!

Jag behöver lite roligare väder och mer positiv energi. Jag har en komplicerad arbetssituation som måste klaras upp just nu och som kräver energi jag egentligen inte har och det sliter. Jag avskyr när jobbet följer med hem och den sista tiden har frågeställningar rullat runt dag som natt. Och att börja dagen med att tänka på jobbrelaterade problem är inget vidare. Försöker anamma de bra råd som finns i den utmärkta boken Att leva ett liv, inte vinna ett krig, för det är inte hållbart att sätta sådana krav på sig själv som jag i vissa sammanhang gör. Det fungerar till viss del att tänka så, men eftersom problemet inte löser sig själv måste jag också ta mig an det. Helst innan nästa helg så att den blir mer avkopplande än den föregående...

Ja, det blir väl en lösning på ett eller annat sätt. Jag försöker blicka framåt (och inte först tänka på alla dessa hektiska jobbveckor som ligger utspridda som pärlband i maj och juni) och se fram emot påskveckan hemma i Sverige (inte en gnutta snö då tack!), en weekend i Amsterdam med kompisar, en långhelg i Elsass, och inte minst en Londonresa med Oskar och Mrs och Miss Bookpond!

Så kul det ska bli! Sist Mrs Bookpond och jag var i London tillsammans var det i studiesyfte och då handlade det om en pubundersökning. Jo, på allvar..... En sociologisk studie dessutom som om jag minns rätt gav 5 högskolepoäng. Blir väl mindre pubar den här gången, men jag hoppas det blir en upplevelserik resa för oss alla:).
Såhär fint väder hade vi i mars 2011..
Det är denna typ av vår jag letar efter.

3 kommentarer:

Gunilla sa...

Vi har haft fint väder idag, soligt men ganska kallt. Hoppas på vår-väder till påsk.Vi längtar efter er. Lycka till på jobbet , du kommer att fixa det.
Kram.

Mrs Book Pond sa...

Ser oerhört fram emot London, men känns overkligt bland annat på grund av att jag tappat hoppet om att det någonsin ska bli vår. Vidriga kyla, alltså.

Hoppas du reder ut jobbet och kan slappna av lite.

Kattis sa...

Ja, semester, semester och mer semester är vad jag behöver. Eller en annan attityd till jobbet kanske. Är så sjukt dålig på att koppla bort jobbtankar på ledig tid... Ser otroligt mycket fram emot London. Ett vårsomrigt sådant vill säga.......