måndag 4 mars 2013

Maskerad

Det känns som om det var igår vi för första gången var på skolans maskeradbal med Oskar, då knappt tre och ett halvt år. Såhär såg det ut då. I helgen var det dags igen. Denna gång med Nina också ordentligt utklädd. Efter att ha varit kung på karnevaldagen i klassen i februari valde Oskar att vara pirat igen på maskeraden (tack och lov för att han inte insisterade på Spindelmannen som hälften av de andra killarna i klassen...). Nina var först inne på att vara prinsessa, men efter viss övertalning höll hon med om att det ju var ännu häftigare att gå som Pippi.
I väntan på spårvagnen.
Konfettin flödar och det är dags att dansa.


Nina var som väntat den enda Pippi..
Piraten har vuxit till sig sedan sist:).
Ballongregn avslutade maskeraden. 
Annars så har helgen varit ganska bra med besök av barnens farföräldrar. Vi har röjt i trädgården, fått några gardiner uppsydda, de flesta tavlor har kommit på plats och vi har plockat upp alla lådor och städat ur i det som Lars kallar "salongen" och jag benämner "biblioteket". Det vill säga vardagsrummet på andra våningen. Hoppas bara vi kan få fixat skorstenscertifikatet av hyresvärdinnan snart så att vi kan elda i den öppna spisen. Fast vi ska nog undvika att köpa ved här. På vår mataffär kan man visserligen köpa ved, men det kostar sju kronor kilot... Kilopris på ved känns ju onekligen lite underligt. Vi får se till att direktimportera från Lars föräldrar i Elsass istället.

Borde röja i hallgarderoben nu eftersom alla vantar, mössor och halsdukar ramlar ur överskåpet så fort man öppnar det. Tror dock jag hoppar det och istället slänger mig i badet med en bok.

3 kommentarer:

Gunilla sa...

Roligt för barnen att de ordnar så fina maskerader i skolan.Oskar passar väldigt bra som pirat.Han är så gullig.Kul för Nina att hon var ensam som Pippi,hon är så söt.Kram.

Karin sa...

Kul med maskeradfest!!

Kattis sa...

Ja, det var gulligt att se alla utklädda barn. De flesta som Spindelmannen och prinsessor;).