lördag 25 maj 2013

En bra dag

Vaknar av att solen strålar in genom gardinerna, somnar om. Vaknar igen av morgonpigg Nina som kommer nedtassande från övervåningen och kryper ned i sängen. Funderar på varför barn som inte går att få liv i före 7.15 måndag till fredag glatt skuttar upp tidigt på helgerna. Inser att det inte blir sovmorgon, går upp, tar med Zora och Nina på morgonpromenad. Blir glatt överraskad av att handskar knappt behövs.

Njuter av lång, avslappnad frukost. Bestämmer oss för att en tur till Ikea är nödvändig. Skulle ha köpt ny garderob, får beslutsångest (samt inser att att få hem stora tunga garderobskombinationen inte är helt lätt), ignorerar att min nuvarande garderob redan nu är halvt i upplösningstillstånd, köper istället skrivbord till barnen samt en hel hög med kuddar. Kan inte få nog av färgglada kuddar. Blir ivägsläpad från kudd- och textilavdelningen, men inte innan jag plockar på mig en symaskin och textilsax. Nu ska här sys! Eller nu ska jag iallafall läsa manualen och lära mig trä tråden ordentligt till att börja med.....

Åker hem. Går ut med Zora. Stackars Zora som haltar och har ont i båda frambenen. Hoppas att medicinen och smärtstillande från veterinären kommer att göra henne bättre.

Loppmarknad i kvarteret. Oskar köper två robotar, Nina en prinsessa. Barnen hoppar i hoppborg. Släpper ut barnen i innerträdgården mellan husen. De leker pirater med sjörövarhattar, flaggor och morfars hemsnickrade  svärd i två timmar.

Lars kommer hem efter matinköp. Barnprogram för de små, radler för de stora. Solen skiner fortfarande. Lägger barnen, ringer lillebror och grattar på 37-årsdagen. Fixar guacamole, tar en corona med Lars i "salongen", lagar mat, äter mat, kollar Champions League final, hejar på Dortmund. Gäspar. Tänker på alla ikeamöbler som måste byggas ihop imorrn. Inser att min styrka ligger att vara projektledare. Som vanligt ungefär;)..

Fel lag gör mål. Inser att klockan är över halvelva och Visst Är Vi Trötta. Lars inväntar det bittra fotbollsslutet. Är själv glad över att vi inte behöver hålla oss vakna under övertidsspel. Tänker att det här varit en riktigt bra dag. Hoppas barnen sover till 8.30 imorrn.

God natt!

1 kommentar:

Gunilla sa...

Här har vi haft fint väder hela helgen, underbart!Sommaren kanske kommer till er nu.Lycka till med symaskinen,det blir nog många kuddar sydda i fortsättningen,tappar inte tålamodet bara.
Kram