onsdag 23 mars 2011

Blandade vårkarameller

En vecka går så snabbt när man har roligt. Knappt hade barnens morföräldrar kommit förrän det var dags för dem att åka hem igen. Det blev en väldigt barnanpassad vecka förstås, men jag och Lars fick också möjlighet att gå ut på en fantastiskt bra restaurang i fredags nu när det inte blev någon Japanresa. Restaurangen har en Michelinstjärna och är inget ställe vi hänger på regelbundet, men nu passade vi på och det var en helt sagolikt lyckad kväll. Atmosfären, maten, vinet, allt. Vilka smaksensationer! Den kvällen lever vi länge på:).

Veckan bjöd för övrigt på mycket utomhuslek eftersom det nu är vår på allvar härnere. Det har varit 17 grader varmt de senaste dagarna och det är väl visserligen ovanligt varmt för mars, men det är underbart att sitta i solgasset på terassen igen och känna hur minnet av den långa, regniga vintern bara smälter bort;).Dags att hämta Oskar på skolan. Här trivs han fortfarande jättebra, speciellt nu när han har två bästa kompisar: svenska Adam och polska Damian.
Oskar älskar vatten. Att bada i, att plaska i och att vattna med. Här tillsammans med Emil, en norsk kille i området som han blivit kompis med.
Här kopplar vi av i eftermiddagssolen på terassen. Några glas kalla öl fanns också till hands. "Morfar dricker öl, mormor dricker bara vatten" sa Oskar helt apropå ingenting idag vid middagen. Så nu vet du det mormor. Ingen mer belgisk blond öl för dig alltså!
Nina är helt klart morfars tjej och "Matte" är den som fick allra flest tillrop under den gångna veckan. När pappa var med och hämtade Nina på dagis igår så ignorerade hon mig totalt och kastade sig i famnen på morfar istället.
Nästan lika varmt som på Gran Canaria;).
Med mina och Lars gener så handlar det inte om utan snarare när våra barn kommer att behöva glasögon.Trist att föra sådan närsynthet vidare, men bra att veta att iallafall Nina kommer att vara väldigt snygg i brillor....

2 kommentarer:

a-lo sa...

Härligt med våren till slut! Här har vi bara en blek föraning, men det räcker för att lyfta humöret iaf.

Kattis sa...

Ja, man behöver verkligen lite vår och sol nu! Det känns lyxigt att kunna sitta ute på terassen i solen och plugga franska:).