söndag 6 mars 2011

Gnäll och fikafest

Igår när jag och Lars satte oss ner för att äta middag påpekade Lars att det var första gången vi både satt tillsammans i lugn och ro längre än tre minuter i följd utan att bli avbrutna på hela dagen. Som vanligt hade det ju varit fullt upp hemma med ärenden att uträtta, mat att storhandla,tvätt att tvätta, vika och lägga undan, kaka att baka, hund att duscha, hund att promenera, plock att plocka och så barn att mata, lägga och underhålla etc. etc.

Fast så är ju livet numera och igår var bra mycket bättre än idag. Nina och Oskar leker oftast väldigt bra ihop, men idag var ingenting bra. Nina håller på att få mer tänder och det hjälper inte humöret alls och idag var det ovanligt gnälligt och irriterat. Hon blev sur om minsta lilla gick henne emot och om Oskar bara kom i närheten skrek hon ilsket samtidigt som hon slängde ut en arm och försökte dänga eller nypa till honom. Oskar hjälpte knappast till utan tog ju detta som en utmärkt invit att reta Nina lite extra och vid de få tillfällen hon faktiskt satt och lekte själv hoppade han snabbt fram för att ta hennes leksaker ifrån henne. Varvid Nina blev förbannad, slog till Oskar som blev sur och så satt vi där med två arga och gråtande barn. Dessutom var det bara mamma som gällde. Så fort jag kom i närheten kunde Nina inte längre hasa sig en centimeter framåt utan ville bara sitta i famnen. Och Oskar fick inte vara med. Allt detta ackompanjerades av "mamma, mamma, MAMMA, maaaaammmaaaa". Om jag fått en eurocent varje gång en av dem ropar på mig hade jag varit rik vid det här laget;).....

Nåväl, jag gjorde det enda rätta under omständigheterna och gick och la mig i sovrummet med stängd dörr och en bok och så lät jag den förälder med mer tålamod ta över. Ibland får man inse sina begränsningar. Det är inte bara tre-åringar som behöver en time-out ibland!

Fast i eftermiddag kom Adam med familj kom på besök och då blev såklart båda barnen på soligaste humör på en gång. Fika med banankaka, belgiska våfflor, kokosbollar och annat hjälpte säkert också till, men summa kardemumma blev iallafall att hela familjen avslutade söndagen på bra humör. Nu sover kidsen gott och Lars har skickats iväg till den lokala pizzerian för att hämta vår middag. Skönt att slumma till det så ibland:).

2 kommentarer:

a-lo sa...

Ja, jesus, alla dagar är inte bra dagar, men att få 10 minuter för sig själv kan göra mycket för energin! Och fika hjälper ju också förstås.. :)

Anonym sa...

Det är inte lätt alla gånger att vara förälder.Håll ut, vi kommer nästa vecka, vi lovar att du skall få lite egen tid. Vi kommer utvilade och med mycket energi så vi skall nog klara av våra små älsklingar.

Kramar mamma