tisdag 9 augusti 2011

Från landet till storstan

Vi är tillbaka i torpet efter nästan en vecka på resande fot och har hunnit med en hel del. Bland annat det följande.
Vi fick äntligen träffa barnens nya kusin Axel. Söt som en docka och ungefär lika liten;). Julia är en väldigt glad och stolt storasyster och går omkring och visar besökare precis hur man ska klappa lillebror på bästa sätt.Vi hann också med ett härligt bad tillsammans. Till och med Nina börjar tycka att det är riktigt kul att doppa sig numera.
Fast det var ju minst lika kul att "köra båt". Med sin fina solbränna, blonda hår och beachwear ger det lite Miami Vice vibbar, eller hur? Don Johnson, släng dig i väggen...Här är det kramkalas med morbror Magnus som Nina har ett gott öga till.Efter Mjöshult var det dags att dra till Stockholm med familjen Grahm. Det blev en familjeorienterad helg, men den var väldigt lyckad. Vi var på Skansen som jag faktiskt själv aldrig tidigare besökt, åkte Djurgårdsfärjan tre gånger ("Mamma, när ska vi åka båt igen?" frågade Oskar så fort vi stigit av...), fikade på Rosendals trädgårdar och shoppade fredagsmiddagen på Östermalms saluhall (och nej, det blev inte den dyra entrecoten, men dock väldigt smarrig ost och salami). Vi hann också med Kulturhuset och deras Rum för Barn som ju var fantastiskt fint. Tänk om man hade haft ett sådant ställe att hänga på regniga dagar i Bryssel, blir allt lite avis.... Och lunchen i Kulturhusets restaurang slog ju den på Skansen med hästlängder.

På kvällarna såg vi till att barnen åt för sig själva så att det blev lite välbehövlig vuxentid också. Herr Grahm hade snällt nog tagit med sig ett eget väl utvalt Systembolagssortiment som innehöll allt från champagne till olika viner och armagnac och det sade man ju inte nej till direkt;). Summa summarium: en jättebra helg i trevligt sällskap!Här har vi precis gått in på Skansen. Vi hade lyckats glömma ståbrädan till Oskar såklart, men han förvånade oss genom att knalla på utan något gnäll nästan hela dagen. Bara han vill så kan han. Men det är ju det här med att vilja då som lägger käppar i hjulet vid andra tillfällen...
Djur, natur och fina gamla hus i all ära, men bäst var nog ändå karusellen och bilarna. Och glassen alla barnen fick efteråt....Lekplatserna var också helt okej tyckte Erik. Den vi fick tips om i Vasaparken var extra kul. Föräldrarna tyckte att studsmattorna var minst lika roliga som barnen....

5 kommentarer:

Anna sa...

Härliga bilder! Ja vi hade en riktigt mysig helg! :)
Erik pratar hela tiden om att "Åka tåg" "Åka tåg tockom" "Kattanina, Lat, Nina, Okka pölja me" ;)
Vi ser fram emot när vi ses nästa gång!
Kramar från oss

a-lo (the book pond) sa...

Ah, vilken helg ni verkar ha haft! Kul! Jag blir Stockholmssugen igen, har inte varit på Skansen med S sen hon var bebis. Det får bli nästa gång.

Kattis sa...

Ja, det var jättemysigt i Stockholm och jag kan definitivt tänka mig att åka dit oftare om möjlighet och tid finns. Det är en jättebra stad för familjen. Dock skulle jag nästa gång kanske försöka tajma in lite shopping också. Utan kidsen i släptåg;).

Karin sa...

Kul att träffa er i Mjöshult, härligt att vi lyckades pricka in en solig baddag!

Karin sa...

Kul att träffa er i Mjöshult, härligt att vi lyckades pricka in en solig baddag!