tisdag 22 november 2011

Barnkalas och annat

I fredags fyllde Oskar fyra år. Vilken stor kille man har hemma nu. Det stämmer det där som alla med större (eller vuxna för den delen) barn säger; tiden går fort när barnen är små.
Det blev ett bra firande på morgonen och Oskar var så nöjd med alla sina fina presenter. Han gillade sin "tårta också".
Att få en ny skolväska var också poppis. Nu väljer han varje morgon vilken väska han föredrar just den dagen. För att ha två väskor är ju kanon.

Denna helgen var det inte bara födelsedagsfirande som gällde, vi hade dessutom fint besök från Malmö av unga fröken Löf och något äldre fru Löf. Lars tog Nina till Paris i lördags så vi fick mycket tid tillsammans att hitta på kul saker med de "stora barnen".Morgonfika på Le Pain Quotidien föll de små finsmakarna i smaken.Denna killen lyckades trycka i sig både en chocolate cookie och en pain au chocolat.Sedan var det dags för museibesök. Fast den typen av museum som tilltalar barn (och därför också föräldrar). Vi stack till naturhistoriska museet där vi spenderade den mesta tiden på dinosaurieavdelningen. Här hittade vi något som i en kvart blev ett improviserat lekrum.
I år hade vi lovat Oskar ett riktigt födelsedagskalas. Så i söndags var det piratfest här med Sophie, Adam, Emil och Damian. Komplett med skattjakt och chokladguldpengar. Och man kan ju inte vara pirat utan pirathatt. Så sådana pysslade vi ihop tillsammans. Med hjälp av Lars chef som hade vikt alla hattarna av gamla Financial Times. Det är "re-use" på bästa nivå minsann:).
Nytt profilfoto till bloggen Mrs Bookpond? Hatten har ju faktiskt ett intellektuellt läsvärde , n'est pas?....
Eller kanske en uppdatering av mitt direktörsfoto på jobbets hemsida....Den här tjejen var helt klart snyggast i sin hatt som inte var en pirathatt utan en dinosauriehatt.Här kommer den riktiga tårtan på kalaset. Som var smaskens om jag får säga det själv. Ungarna var dock ännu mer förtjusta i kokosbollarna såklart:).Full rulle på kalaset. Det blev riktigt lyckat och alla barnen hade roligt. Det är smart att både ha en starttid och en sluttid. Om inte för barnens skull så för föräldrarnas..Äntligen lite lugn och ro så att jag får tid att äta mina godiskex tänker Nina. Den här tjejen gillar vare sig godis eller sylt. Kan man hoppas på att det kommer att hålla i sig?...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att Oskar fick en sån fin födelsedag med sin gamla kompis Sophie och sina bästa vänner från sin skola.Roliga hattar med mycket fantasi och går inte att köpa eller hur?
Alltid roligt med fina bilder.
Kramar från mormor o morfar

Anna sa...

Grattis en gång till Oskar! Det ser ut som att ni haft en rolig födelsedagshelg.
Kram Erik, Anna i Ola

a-lo (the book pond) sa...

Kul att se bilderna, jag snodde den på mig i dinohatt rakt av. Och tack igen för helgen!

Jennifer sa...

Grattis i efterskott till Oskar, vad pysslig och duktig du är, förutom din kompetens på jobbet!
Kram