onsdag 30 november 2011

De första 90 dagarna

I många jobbvägledningsböcker talas det mycket om hur viktiga de första 90 dagarna på ett nytt jobb är för att skapa förtroende bland chefer och medarbetare för sin kompetens och förmåga att få saker och ting utförda på bästa sätt. Även min jobbcoach poängterade ofta just vikten av att fokusera på att se till att förstå en ny organisation snabbt och att se till att man syns ordentligt i viktiga sammanhang redan från början.

Det har varit bra att ha det i tankarna i höst och eftersom jag har haft turen att hamna på en arbetsplats där jag känt mig uppskattad av både styrelse och personal från början har det känts ganska naturligt att ta egna initiativ. Nu sitter jag här idag och inser att dessa första tre månaderna är över nu och det nog känns som om de har rullat på på rätt sätt och att jag har tagit de första stegen för att växa in ordentligt i min roll. Det ska dock erkännas att även om jag trivs så bra så är det ändå intensivt de flesta veckor och jag ser därför verkligen fram emot lite jullov snart:)

Nu när det lider mot jul så får man ju börja tänka på att få alla saker på Att Göra-listan färdig i tid. Den ser rätt lång ut så jag undrar om vi verkligen kommer igenom den på bara fyra veckor. Köpa julklappar kan vi nog dock inte undvika;). En annan sak som stått på listan ett tag är Klippning för Hela Familjen. Idag körde vi "3 for 1" och fick 75% av familjen julfina på så sätt att Lars, Oskar och Nina klippte sig hos Lars frisör och sammanlagt betalade lika mycket som jag får betala hos min frissa för en klippning...

Oskar är ju frisörvan vid det här laget, men Nina var mer avvaktande eftersom det var första gången. Underläppen darrade lite i början och hon såg väldigt kritisk ut under hela klippningen, men med kex utlovade som belöning gick det jättebra. "Lieber Mann" sa hon om frisören och flörtade lite så jag tror nog att det kommer gå ännu smidigare nästa gång!
Såhär snygg blev Oskar efter sin klippning. Frisören gjorde sitt bästa för att föna bort lockarna, men lyckades som tur var inte..Efter att ha fått bort all den där stripigheten i håret tycker jag Nina genast ser mycket större ut. Lite svårt med Pippi-svansar ett tag, men det var skönt att få bort alla de där trista kluvna topparna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så söta de ser ut efter klippningen.Nina är jättefin i sin nya frisyr, att hon kallade frisören lieber man tycker jag var kul.

kram mamma.

Karin sa...

Snart är det dags för mina 90 dagar då... Julia har också varit hos 'frissan' nyss, dvs. mormor. Med lite Fåret Shaun son underhållning gick det fint! Kram i lass

Anna sa...

Stora tjejen! :) Så fina de blev båda två. Erik provade frisören i Mexiko tillsammans med Simon och Gustav. Alla tre blev jättefina. Erik var också väldigt allvarlig under klippningen.

Så fort tiden går. Jag tyckte det var nyss vi pratade om att du skulle börja jobbet. Skönt att det känns bra.

Varma hälsningar från oss alla!
Kram

Kattis sa...

Den enda som inte lyckats komma till frisören nu är jag så det blir till att försöka boka en tid innan jul. Jag kan ju inte gå och vara risig i håret när jag ska hänga på landet i Eggvena efter jul;).

Låter härligt med sommarsemester. Nästa år vill jag också följa med:). Känner mig lite sliten nu och lite sol och värme hade verkligen inte suttit fel. Fast nu hoppas jag förstås att det slår till och blir kallt i Sverige snart så jag får uppleva lite vinter när vi kommer hem.