onsdag 25 september 2013

En helg i Ardennerna

Ibland är det skönt att komma ut ur Bryssel för att få en liten dos av ett annat Belgien. Så i helgen bokade vi oss på det B&B som Lars och Nina besökte när jag och Oskar hade vår Londonhelg i våras. Detta ställe ligger i en liten, liten by mitt ute i Ardennerna så kan verkligen sägas uppfylla alla krav på lugn och ro. Lars föräldrar var också med och det fanns inga andra gäster så vi fick stället helt för oss själva. Jag som alltid sover dåligt borta (pensionärsvarning på det, eller hur) njöt av två bra nätter i fantastisk säng. Dessutom sov barnen till åtta, halvnio så det var ju en extra lyx.

Vi besökte Bouillon som är en trevlig liten stad med imponerande borg. Barnen älskade att springa runt i de mörka gångarna, men det var lite svårt att förklara tortyrkammaren. Man vill ju helst inte ge barnen mardrömmar genom att i detalj förklara hur tortyrredskapen fungerade. Vilket liv som fånge. Fängelsehålorna var ju inte heller direkt upplyftande.

Något annat som vi lyckades med var att ta med barnen på michelinrestaurang för lunch. Svärföräldrarna bjöd och vi tänkte att någon gång kanske man ska våga prova. Barnen har ju varit på restaurang tidigare. Vi såg dock till att i förväg förklara hur speciell just den här restaurangen var och att det inte var tal om att springa runt och tjoa eller inte äta maten. Och det gick faktiskt över förväntan med tanke på att lunchen tog drygt två timmar. Papper och färgpennor hjälpte till, liksom det faktum att barnen fick äta en lyxig variant av fiskpinnar med små välarrangerade grönsaksprimörer, följt av chokladmousse. Själv slappnade jag av efter ett glas champagne och kände mig rätt stolt över barnen. Det kan ju inte ha varit helt lätt att sitta stilla så länge. Igår kväll sa Oskar innan läggdags "mamma, jag vill gå på restaurang igen och äta människomat" (han blandar ihop begreppet vuxen med människa....).

På väg upp till borgen i Bouillon.
Ett av väldigt få kort där hela familjen är samlad.
Den fina borgen i Bouillon som ligger otroligt vackert uppe på ett bergskrön.
Väl inne i borgen fick vi se en falkeneringsuppvisning. Rätt coolt faktiskt.
"Den sovande räven" i Opont.
Vårt rum hade en gång varit ett stall. Bakom stolarna syns mattråget som går utmed hela väggen samt ringarna att kedja fast djuren med.
Vårt rum hade en dubbelsäng och så den här konstruktionen med två enkelsängar uppbyggda ovanpå det gamla mattråget.
Det blev en bra och avkopplande helg trots en mindre lyckad avslutning med parkeringsskadan på bilen. Om ett par veckor har vi bokat in oss på ett pensionat i De Haan som ska vara den vackraste kuststaden i Belgien med välbevarad art nouveau arkitetektur. Jag ser fram emot några bra fototillfällen då och att få hugga in på en stor portion på moules frites!

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Mysigt ställe.Hade det varit Pippi så hade hon tagit in lilla gubben,där fanns ju allt han behövde! Roligt för Oskar och Nina att träffa oma och opa.
Fint kort på hela familjen, det får vi laddar ner till oss.
Kramar till alla.

Karin sa...

Vad det ser härligt ut! Kul att se en helbild på familjen.

Här är det lugnt med kurerande av långvarig förkylning... Har fått penicillin mot bihåleinflammation. Men nästa vecka är den årliga showen jag håller i, så jag får väl återhämta mig efter det.

Magnus har jobbat på med spelning med Brasset, arbetsdag i Mjöshult och bygge av vedförråd. Tur att nån orkar hålla igång :)

Kram!