onsdag 18 september 2013

Mörkt, kallt, grått och regnigt

Det var länge sedan jag upplevde så tvära säsongskast som iår. Från sen vår med vantar och yllekappa i mitten av juni till varm och solig sommar som praktiskt taget försvann på en helg. Vi gick från att ha 32 grader en fredag till att gå ner till 8 grader måndagen efter. Och nu har vi höst på allvar. Det är illa nog att det är regnigt och kallt, men det värsta är ju mörkret. Det är becksvart när jag släpar mig mig upp ur sängen strax efter sex och det är inte mycket ljusare när jag går till jobbet en timme senare. Och det är lika segt att gå upp varje morgon. Jag och mörker går helt enkelt inte ihop. Det spelar ingen roll om jag sover bra eller dåligt, går och lägger mig tidigt eller sent. Jag är helt enkelt inte skapt för att gå upp innan solen....

Helgen var inget undantag vad gäller mörkret eller regnet, men det var ju lite feststämning iallafall eftersom Nina hade sitt fyraårskalas då. I den här åldern räcker det ju med tårta, kakor, fiskdamm och skattjakt (som jag i min naivitet gjorde till Oskars fyraårskalas och sedan varit tvungen att upprepa på varje kalas).

Den klassiska jordgubbstårtan.
Filippa och Nina går i samma klass
Där går också Nino.
Bra kombo att kombinera kalas för barnen med trevligt umgänge med de vuxna. Efter två timmars barnkalas fick vi lugna nerverna med lite bubbel;)...
Först lite lekar....
..och sedan skattjakt.
När jag frågade Nina om hon var nöjd med kalaset dagen efter så blev domen "superkul". Oskar tyckte det var hemskt roligt att träffa sin bästa kompis Adam som nu går i europeiska skolan. De killarna har ett speciellt band och det känns bra att vi kan hålla kontakten. Nu planerar killarna en övernattning inom kort:).

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Barnen ser ut att ha roligt.Nina är så fin i sin rosa klänning,är den ny? Läcker tårta,ser jättegod ut.
Den mörka årstiden är inte så kul,man får hitta på andra ljuspunkter i tillvaron.Ljuset kommer trots allt tillbaka.
Kram

Kattis sa...

Ja, Nina fick välja en "prinsessklänning" till kalaset och då blev det såklart en rosa....

Ja, det är tufft med mörkret, men det blir ju klart lättare om man åker iväg till solen två gånger per höst som vissa glada pensionärer jag känner;).