måndag 11 november 2013

Visst kan Nina cykla

Igår lärde sig Nina cykla. Bara sådär på nästan en gång. Efter att ha varit rädd och osäker när vi prövat ett par gånger tidigare så släppte det och nu cyklar hon fram och tillbaka helt själv i parken. Vilken stor tjej hon blivit på en gång. Nu får jag se till att skaffa den där tjänstecykeln jag är berättigad till så kan hela familjen snart ge sig ut på cykelrundor på helgerna:).

Vi har njutit av en långhelg här igen och det har varit avkopplande, speciellt som mamma och pappa är här och skämmer bort oss. Vi har pysslat, ätit tårta, lärt Nina cykla, cyklat långa rundor med Oskar, ätit mer tårta, sytt upp gardiner, ätit ännu mer tårta och myst på kvällarna med ostbågar och god helgmat.
Efter en ovanligt stressig arbetsdag i onsdags blev jag såhär fint firad när jag kom hem.
Nina övar sig på att cykla, men vågar inte cykla själv i fredags.
Så vi åker sparkcykel ett tag istället.
Här plockas det ekollon och kastanjer till eftermiddagens pyssel.
Igår blev sedan dagen då det släppte för Nina och såhär bra cyklar hon nu. Fast bara på plan mark än så länge.
När morfar inte hjälper Nina med cyklingen eller pusslar med Oskar kan han hittas i "biblioteket" med en deckare i handen....
En av de tre (!) tårtor vi tryckt i oss i helgen. Men  de är ju så goda och vi hade ju både min födelsedag, Fars Dag och Ninas cykeleskapader att fira;).

Imorrn är det jobb igen och en ganska mycket sådant. Det är föredrag som ska skrivas, möten att gås på, en brinnande politisk fråga som kommer kräva en massa tid, samt en ny medarbetare som börjar på fredag och som behöver den rätta introduktionen. Det kommer bli lugnare igen på fredag i nästa vecka, men tills dess är det nog bara att ta ett djupt andetag, slänga sig in i stormen och försöka hålla den värsta stressen stången. Det hjälper att ha sådana här helger att tänka tillbaka på för att hålla den nyttiga balansen. Vad kommer jag minnas mest om ett halvår. Jobbpressen eller Ninas lyckliga min när hon sitter stolt och cyklar?.... Det blir nog bra med jobbet. Om inte annat för att det ju alltid på något vänster brukar bli det så då får det bli så nu också.

1 kommentar:

Gunilla sa...

Tack för en underbar vecka tillsammans.Tiden går så fort när man har roligt.Hoppas Oskar är frisk och kan gå till skolan idag.Vi saknar er mycket.
Lycka till med din presentation nästa fredag.
Kramar till alla från oss.