söndag 6 september 2009

Söndagsmys

Vi har nu bott i vår lägenhet i sex år och under den tiden har mycket förändrats i vårt bostadsområde. Kommundelen har alltid varit en av de mest populära i Bryssel, men just våra kvarter ansågs vara lite av ett "back water" rätt länge med sunkiga trottoarer, mycket trafik och mer kitschiga portugisiska pubar än lattebarer... Detta har dock förändrats och en rejäl ansiktslyftning har ägt rum de sista åren.

Numera har vi flera bagerier att välja på, fräscha kvartersbutiker med billiga grönsaker och frukt, en mindre traffikerad gata med ordentliga trottoarer och en känsla av att vår aveny verkligen är en sådan nu när stora fina träd planterats här. Dessutom så har vårt lokala torg Place Flagey börjat bli riktigt trendigt. Renoverat och nyinvigt förra sommaren så är det nu platsen för helgmarknad där man kan köpa allt från snittblommor till spännande ostar och smarriga kakor och annat ätbart.

Precis jämte torget ligger en trendig art deco-inspirerad bar som numera är ett av våra stamhak. Inte kvällstid av naturliga skäl då den är väldigt poppis som pub utan på söndagmornarna då vi kan gå hela familjen. Upplägget är det följande: Lars går ut med Zora och Oskar för en timmes morgonpromenad så att jag får sova ut (det har sina fördelar att vara gravid he he). Sedan tar jag med mig vår engelska söndagstidning ner till baren som fungerar som fik dagtid. Där möter jag upp promenadgänget och så kopplar vi av allihop med en latte och croissanter innan vi flanerar över torget för inköp av blommor och en kaka till eftermiddagsfikat hemma. Väl hemma avslutar vi sedan frukosten (som väl kan sägas ha gått över i brunch vid detta laget) med ägg, yoghurt och färsk frukt innan Oskar sedan förhoppningsvis går och lägger sig runt halvtolv-tolv och vi kan läsa ut tidningen i lugn och ro..

Man får hoppas att detta upplägg funkar bra också med bebisen för det är skönt att komma ut en sväng tillsammans och just helgfrukostar är en av våra mysigaste stunder tycker jag vare sig det är på hemmaplan eller på fik.

På tal om mysiga hemmastunder så bondade Lars och Oskar över skruvmejslar och D.I.Y igår. Såhär såg det ut när Oskar med största koncentration hjälpte till att sätta ihop underredet till vår moseskorg.

Inga kommentarer: