tisdag 25 maj 2010

Sommar i Alsace

En hel vecka utan blogginlägg hör inte till vanligheterna för mig.. Fast det har onekligen varit rätt skönt att inte vara uppkopplad på nästan en vecka och bara ta det lugnt (så lugnt nu livet är med två vilda barn hemma..)...

Vi har varit och hälsat på Ninas och Oskars Opa och Oma (farfar och farmor) i deras mysiga sommarhus i Alsace över pingst. Barnen älskade att kunna vara utomhus hela dagarna och i och med att vi hade barnvakt fick jag och Lars också möjlighet att gå ut och äta middag på den restaurang som ligger i byn och som folk vallfärdar ändå ifrån Strasbourg för att äta på. Fyrarätters med tillhörande vinmeny satt fint. Det var väldigt länge sedan vi var ute på tu man hand på bra restaurang och kunde njuta också av viner till maten och det uppskattades verkligen. Med mormor och morfar som pensionärer och förhoppningsvis villiga barnvakter i sommar hoppas jag vi kan få tillfälle till några fler sådana tillfällen i Sverige under semestern.

Här är lite bilder från vår helg.
Framsidan på huset. Perfekt för en cremant eller två på kvällarna som aperitif;).Baksidan på huset komplett med en stor härlig trädgård att busa runt i.
"Oskar arbeiten"..... Detta upprepade Oskar i ett hela den eftermiddagen han hjälpte Oma och faster Anke att jobba i trädgården. Han tog det på största allvar. Det bådar ju gott inför sommarens trädgårdsarbete i torpet!Medans Oskar jobbade hårt satt Nina och läste en bok i solstolen...Plocka blommor var också kul. Mina stadsbarn är ju inte så vana vid att sitta på gräsmattor så det var spännande i sig;).Det var jättekul att springa fram och tillbaka i den stora trädgården och Oskar tog det på största allvar och utvecklade sin egen speciella armbågsviftande variant.....Här demonstrerar han för Anke hur det ska gå till.
Mys med faster Anke på terassen.Man blir trött av att arbeta och springa. Tur att det finns Opas knä att krypa upp i för att vila lite.Mamma och pappa hade konkurrens vad gäller mys och lek denna helgen så man fick stjäla kramar när man kom åt. Som här efter att Oskar har busat runt med pappa.
Zora njöt stort av helgen eftersom hon kunde vara ute i trädgården hela dagarna och rulla i gräset och äta pinnar. Nina var som alltid helt fascinerad och ville bara klappa henne (d.v.s. dra henne i pälsen) hela tiden...

Sist, men inte minst vill jag avsluta dagens bloggande med att önska min lillebror en riktig mysig födelsedag! Hurra, hurra, hurra, hurra för den bästa brorsa man kan ha:). Jag ser verkligen fram emot att kunna umgås ordentligt när vi är hemma hela sommaren! Nedan ett kort från förra årets kräftskiva i torpet. Iår hoppas jag att vi äntligen kan få lite bättre väder...

2 kommentarer:

Jennifer sa...

Vad härligt ni verkar ha haft det, ni med!
Middagen lät inte fel!
Mamma var i Alsace för några år sen med jobbet, hon gillade det mycket.
Kram, Jen

Kattis sa...

Ja, Alsace är mysigt med både goda viner och gott käk. Det kändes underbart lyxigt att gå på restaurang helt själva. De tre timmarna flög förbi alldeles för snabbt;)..