lördag 8 maj 2010

Vad har hänt med vädret?..

Fem grader på natten, tio på dagen, grått, regnigt och med iskalla nordanvindar.. Vad är det för fel på vädret egentligen? Vi har aldrig upplevt en lika kall maj i Bryssel. Vi är vana vid att man svettas i värsta sommarvärmen, men nu känns det istället som om man skulle behöva ta fram vantarna igen... Ni som har dragit till Mallorca och Rhodos nu har verkligen valt rätt tillfälle!!

Inte blir det roligare när hyresvärden som vanligt stängt av värmen för säsongen (vanligtvis aldrig ett problem) och det är 16 grader varmt i lägenheten och man får gå runt i dubbla ylletröjor och raggsockar om man är så frusen av sig som jag är.. Tur det finns varma bad och flotta japanska mineralsalt iallafall.

Alla i familjen är dödströtta på att gå inne i lägenheten och dra så i förmiddags tog vi allihop minus hunden med ut för en shoppingrunda på stan. Går man ut hyfsat tidigt på en lördag (och tidigt går man ju alltid upp på helgerna numera) så är det lagom mycket folk och Oskar kan få springa runt i affärerna, gömma sig bakom klädställ, åka hiss, rulltrappa och annat som tvååringar tycker är roligt. Sedan begav vi oss till L'ultime Atome, (det där stamhaket vi brukade hänga på på fredagkvällar och dricka för många öl för evigheter sedan....) och käkade en schysst pastalunch. Nu är vi hemma igen, Lars är ute med Zora och båda barnen har nu sovit samtidigt i över en timme. Vilken lyx! Jag har både hunnit göra mig en äkta latte på espressomaskinen och ätit en prinsessbakelse (IKEAs svenska foodshop är bra att ha...) och nu fanns det till och med bloggtid kvar;).

Ikväll tror jag det blir en Corona och lite tacos for yours truly, medans Lars får äta skorpor och dricka te.. Han är fortfarande inte riktigt bra. Det där magsjukeviruset var verkligen det värsta vi nånsin upplevt..

Nu dags för lite bokläsning tror jag innan någon av barnen vaknar. Trevlig helg!

Inga kommentarer: