söndag 6 juni 2010

Sol, sommar och fest

28 timmars vuxensemester... Det har jag och Lars precis upplevt i Antwerpen. Goda vänner gifte sig och vi passade på att ta en heldag i stan samt övernattning på hotell eftersom våra guldklimpar blev uppassade av mormor och morfar hemma i Bryssel..

Förväntningarna på en mysig dag och trevlig fest var naturligtvis höga eftersom det inte blir så ofta man kan ge sig iväg på egen hand och jag kan glatt meddela att vi inte blev besvikna. Vi hade en toppenlördag på alla sätt och vis. 27 grader varmt och rena medelhavsatmosfären gjorde bröllopsceremonien i Antwerpens stadshus och efterföljande drink på terass väldigt lyckad och feststämningen var redan där på topp.

Sedan hade vi en avkopplande dag på stan med god lunch på grekisk restaurang, lite shopping och fika innan det var dags att klä om sig inför kvällens bröllopsfest. Jag hann med tre ombyten. En klänning för bröllopsceremonien, en för stadsflanerandet och så en cocktailblåsa för festen. Man får passa på när möjlighet ges!

Lars och jag sa till varandra när vi promenerade till festlokalen (en takterass på en restaurang precis vid floden med magnifik utsikt över Antwerpen) att vi inte skulle stanna för länge utan se till att vi kom i säng i hyfsad tid för att kunna sova ut ordentligt etc. etc..

Fast ett antal cremant och mycket trevligt socialiserande senare stod det klart att det nog inte alls skulle bli en tidig hemgång. Nej, istället blev det nio timmars partytajm och vi snubblade inte hem förrän klockan tre på morgonen. Men, det var det värt! Vartannat år kan man ju få slå klackarna i taket och det var ganska exakt två år sedan det hände sist på ett annat mycket lyckat bröllopsfirande.

Hemma hade ingen saknat oss det minsta och barnen hade båda uppfört sig exemplariskt. Det känns skönt och bådar gott inför fler barnvaktstillfällen i Sverige i sommar:).

Tyvärr har jag inga kort att visa för när jag skulle ladda upp dem hittade jag inte kameran och det visade sig att den hade vi glömt på hotellrummet... Så, bilder kommer senare i veckan istället.

Nu tid att läsa söndagstidningen medans barnen sover (samtidigt för ovanlighetens skull!) innan vi allihopa sticker till vårt favvobrasserie för en sen lunch/tidig middag.

Inga kommentarer: