tisdag 15 juni 2010

Weekend i norr

Vi har precis kommit tillbaka från en jättemysig helg hos kompisar i norr. Eller för de flesta av er som läser denna bloggen, snarare söder.... Tre dagar i Malmö hos Anna-Lena, Kurt och Sophie som var precis lika lyckade som vi hade hoppats på. Minus vädret då kanske eftersom solen mest lyste med sin frånvaro och vinden låg på halv orkanstyrka ett par dagar.. Fast det regnade inte när vi var ute så vi kunde ändå hitta på det vi hade tänkt oss (minus en dag på Malmö beach förstås....).

Vad hittade vi då på? Jo, det blev en massa konstutställningar, biobesök, museum, shopping, häng i barer och på restauranger, sena kvällar och lata sovmornar....

Eller vänta lite nu, nu misstar jag mig. Det var så en tripp till Malmö hade kunnat se ut för några år sedan utan tre vilda barns sällskap;)... Nej, det var inte den typ av helg vi hade nu och det är inte heller något jag saknade för vi hittade på en massa annat kul istället. Vi har varit på otaliga coola lekplatser, busat runt på Folkets Park, gått och badat (Sophie var som en säl i vattnet medans mina barn än så länge är väldigt försiktiga...), besökt Västra Hamnen, fikat, käkat jättegod mat hemma hos Löfs och fått uppleva hur kul Sophie och Oskar har tillsammans. Efter den första kvartens blygsel var det full rulle på dem hela helgen och det första Oskar sa på mornarna när han vaknade var "vänta Sophie".
Full fart i Folkets Park...
...där man också kunde åka i ett sådant här fint tåg....
....åka rutschkana.....
..och klättra.
Nina var väldigt imponerad av de större barnen. Själv fick hon nöja sig med att gunga i babygungan, men det var å andra sidan riktigt roligt.
Coola killar leker i sanden..
Anna-Lena plus bebismagen. Bara en månad kvar nu. Så spännande!
Vi kollade lite på fotbolls-VM på kvällarna. Det är synd att Sverige inte är med. Om inte annat för att vi ju här har de charmigaste supportrarna man kan tänka sig:).
Fast fotboll fick de ju spela iallafall och det var kul. Pappa Lars och pappa Kurt hade minst lika roligt som barnen och enades om att just dessa två barn nog hade ovanligt mycket fotbollspotential och bollsinne...
Sophie cyklar, Oskar springer efter. I sommar får vi inhandla en trehjuling till Oskar att ta hit till Bryssel (den typen av cyklar är svåra att få tag på här) så att de kan cykla ikapp nästa gång.

Tack familjen Löf för att vi fick komma och stöka till det hos er. Det var verkligen en toppenhelg!

2 kommentarer:

a-lo sa...

Det var kul att ha er här! Fast jag är riktigt bitter på vädret måste jag säga. Nu har solen mage att titta fram förstås, men då är det ju så dags.

Hade varit roligt att se lite mer av parkerna med er, luncha ute och varit i västra hamnen under normala omständigheter, but oh well, vi får ta det en annan gång.

Sophie vaknade igår morse och sa: "Oskar är hemma nu". Hon lät ledsen :)

Kattis sa...

Ja det var synd att Malmö inte visade sig från den soliga sida jag är van vid, men vi kunde ju iallafall vara ute och som svenska somrar kan se ut får man ju vara glad för det lilla....

Oskar pratar också om Sophie. Det är synd att de inte kan leka ihop oftare för de funkar ju så bra ihop. Men nästa år kan vi kanske ha barnkollo i Vissatorpet:)!