söndag 11 juli 2010

Pricken

När jag var liten var en av mina favoritböcker "Pricken" av Margaret Rey, samma författare som till Nicke Nyfiken. Den handlar om en liten kaninkille med prickar som växer upp bland vita kaniner och som därför känner sig annorlunda. Ändå tills han av en slump träffar en annan familj där alla kaniner är prickiga och den enda vita kaninungen är den som känner sig utanför. Det är en söt historia med sensmoralen att det inte spelar någon roll hur man ser ut och att alla är lika värda och Oskar har nu den boken hemma i Bryssel.

Jag tänker på den nu när vi har en annan Pricken hemma, om än bara tillfälligt. Oskar har ju fått vattenkoppor och med sin vanliga otur så har han åkt på det ordentligt. Vi snackar inte enstaka koppor utan hundratals över hela magen, ryggen, i ansiktet, på ben, armar och händer. Han är ju tålig av naturen som tur är, men nu är det kliigt och obehagligt och med hög feber är han tidvis rätt hängig.

Tur då att mormor och morfar varit här och hjälpt till ett par dagar (och som innebar att jag fick njuta av 25 timmars härligt avkopplande tjejhelg med Marika i Götet komplett med terassmiddag på Avenyn och hotellövernattning; så skönt både för kropp och själ att få lite egentid i så trevligt sällskap). Vädret är ju forfarande underbart somrigt och tidvis så varmt (30 grader i skuggan och kvavt.... och då kommer hästflugorna och blinningarna här på landet) att vi håller oss inomhus dagtid. Gudskelov att vi inte är i Bryssel där det varit 33 grader de senaste dagarna...
Nina käkar gröt med mormor.....medans Oskar piggnat till nog för att peta i sig några popcorn...
..innan det blev dags att vila lite på filten med mamma.
Mystid tillsammans med mormor och morfar.

4 kommentarer:

a-lo sa...

God bättring till alla sjuklingar!

Skönt att vara ute på landet ändå, vi kämpar för att överleva sjätte våningen i stan i den halva husarrest vi befinner oss i nu.

Kattis sa...

Tack:). Ja, att ha vattenkoppssjuka barn i Bryssel hade varit en riktig mardröm! Här har vi det lugnt och skönt och kan vara ute i skuggan och lufta oss när det behövs.

Jag lider med er alla, jag vet precis hur det är att vara fast i bakugn i hyreshus.. Hoppas ni också fått ta del av det åskregn som just nu vräker ner över Eggvena.

Kram!

Anonym sa...

"Oj, vad många prickar, stackars Oskar" var Jonnas kommentar till bilderna på Oskar. Och så började hon undersöka sina egna armar/ben efter prickar. Men eftersom hon redan haft vattenkoppor hittade hon givetvis inga koppor. Bara myggbett och skrubbsår. Håller med dig till 100% vad gäller vår kanontrevliga dygnslånga tjejhelg, underbart att koppla bort allt och bara shoppa, äta & dricka gott och "tjöta" om ALLT!! /kram Marika

Kattis sa...

Ja, det var tyvärr riktigt många, men nu är han på bättringsvägen iallafall och det känns skönt.

Ja, det var så himla avkopplande att få komma iväg och bara rå sig själv utan en massa planer. Det måste vi verkligen se till att göra regelbundet!

Kram!