söndag 1 maj 2011

Storstadsidyll

Vad gör en norrman, en svensk, en tysk, en engelsman och två holländare en solig och sommarvarm söndag eftermiddag i Bryssel? Jo, har picknick i den mysiga park vi alla bor en stenkast ifrån. Fram med picknickfiltar, kaffe och hembakat fika alltså och sedan var det bara till att se till att någon hade koll på de fyra busfrön vi har sammanlagt och så kunde resten koppla av och ta det relativt lugnt. Efter en timme kom en i sällskapet på att det nog kunde vara läge för något kallt att dricka, gick hem och rensade kylskåpet för att komma tillbaka med underbart kalla och uppfriskande s.k. vita öl till de i sällskapet som inte var gravida (d.v.s. killarna och jag).

Att sitta där i gröngräset och se ungarna springa runt och ha hur roligt som helst medans vi vuxna kunde ha konversationer som faktiskt inte behövde avbrytas av ett "mamma/pappa kom NU" var och varannan minut var otroligt avkopplande. Sedan kändes det nästan som någon modern storstadsversion av bullerbyliv och det är inte något man tar för givet när man bor som vi gör. Fast fördelen med att alla bor i lägenheter är ju faktiskt att de flesta tar sig ut till parker och grönområden och det kan nog ibland göra det sociala livet lättare än om man hade bott i något villaområde.

Nu ska vi bara lägga barnen (som ju är skönt uttröttade vid det här laget) innan det blir dags för ett glas pastis på terassen följt av en pizza. Kan verkligen inte klaga på mycket just nu:).

2 kommentarer:

a-lo sa...

Alltså, det låter ju underbart idylliskt, men följdfrågan blir ju naturligtvis: Vem åkte på att hålla efter les enfants när ni andra satt och chillade? Att det inte skulle vara ett enda snubbel med gråt eller gnabb om någon spade, det känns lite för utopiskt för att vara sant ;)

Kattis sa...

Du din familjecyniker;)...

Vi var smarta nog att inte picknicka jämte själva lekplatsen utan satt i gräset på ett ställe där det finns både träd, buskar och kullar att springa runtomkring och upp och ner på så det höll kidsen upptagna utan att fokusera på vems leksak tillhörde vem. Sedan turades vi om att ha huvudansvaret för barnen så det gick ovanligt smidigt. Att vi var på "neutral" mark hjälpte nog också till;).