fredag 23 september 2011

Hemmamys

Nu har Oskar haft feber och hosta igen sedan i onsdags (men verkar tack och lov redan må bättre). Det är inte helt lätt att få jobbet gjort på bästa sätt under de omständigheterna. Man får verkligen släppa den där känslan av att försöka göra allt så perfekt som möjligt. Även utan sjuka barn så har jag märkt att vill man ha livskvalitet i familjelivet så måste man sänka ribban lite på alla områden. Inte alltid så lätt i praktiken, men väl värt att sträva efter.

Nåja, fördelen med att vara hemma med sjukt barn är att man kan hämta det andra barnet tidigt på dagis, hänga i lekplatsen i härligt sommarväder i två timmar och ha gott om tid att köra kvällsschemat i något lugnare takt än vanligt. Men visst är alla trötta såhär i slutet på arbetsveckan. Barnen slocknade på tio minuter ikväll och vi sitter och gäspar i soffan. Men är det fredag så är det. Nu ska vi banne mig sitta uppe ända till klockan elva;).....En trött tjej efter kvällsbadet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken otur Oskar har som blivit sjuk igen,det är tråkigt när barnen blir sjuka.Det är så typiskt det blir så här när dagis och skolan börjar.Nina ser helt slut ut förstår att hon somnade fort.
Kramar till alla!
mamma

Kattis sa...

Ja, vi har nog alla varit extra trötta de sista veckorna och Nina hade en släng av feber igår, men har varit pigg idag. Jag hoppas vi blir mer snarare än mindre motståndskraftiga mot diverse sjukdomar framåt hösten;).