måndag 30 januari 2012

Glad i böcker

Så länge jag kan komma ihåg har jag älskat böcker. Vi hade alltid många barnböcker hemma när jag var liten och jag har många minnen av Barbapapa, Kalle Kanin, Pricken, Pippi, Emma och Totte för att nämna några få. De här böckerna är faktiskt lika roliga att läsa nu för Oskar och Nina som än så länge verkar lika förtjusta i böcker som jag. Det glädjer mig eftersom jag själv alltid tyckt att det varit så underbart att försjunka i en bra bok. Jag hade visserligen en dipp i mitt bokläsande när jag var i 20-årsåldern och inte riktigt hade ro nog att läsa, men den höstdagen 1995 då jag fick Miss Smilla´s feeling for snow i present av en kompis i Hull tog mitt bokintresse fart igen. Jag kan fortfarande komma ihåg hur fantastisk jag tyckte att just den boken var.

I helgen var jag hemma i Skåne (det spelar ingen roll att jag inte bott där sedan jag var sju, det känns ändå alltid lite som hemma) och fick, (barn-, man- och hund-fri som jag var), möjlighet att spendera ett par timmar i ett par bokhandlar. Jag vill ju helst läsa engelska författare på orginalspråk och svenska och nordiska böcker på svenska (tanken på att ha en och samma författare på olika språk stående tillsammans i bokhyllan stör mig;)) så jag passade på att ladda upp passande böcker. Plus att jag fick låna två av Mrs Bookpond.
Såhär ser min senaste bokstapel ut. Jag ska försöka hålla mig och spara några till semestern. Bara 18 dagar kvar till solen och värmen!
 Och såhär ser det ut när Nina och Oskar sitter i sin "bok-koja" och läser böcker koncentrerat. De är också väldigt förtjusta i Barbapapa.

1 kommentar:

a-lo (the book pond) sa...

Oops, i den högen hade jag visst bara läst 2 böcker ;)

Hoppas du får tillfälle att läsa dem alla (eller några) under semestern iaf.

Roligt att se dig här i helgen, förresten. Var barnen glada att se dig? ;)

Jag skickade örhängena idag.