tisdag 10 januari 2012

Nästan vår

Nu är det nästan vår. Julpyntet har plockats bort, dagarna är gråa, men ljusare, jag är aningen (men bara en gnutta aning...) mindre morgontrött, jag kan knäppa upp knapparna på yllekappan halvvägs till jobbet eftersom det är 9 grader varmt ute och jag kommer på att ibland kommer den riktiga våren faktiskt hit redan i februari.Och ifjol hade ju vi osannoklikt nog sommarvärme i mars. Yippie!! Dags att köpa tulpaner i veckan alltså för nu lägger jag ner den här vintern. Den var inte mycket att hänga i julgranen direkt med allt sitt regnande och stormande så nu åker den ut med julsakerna. Jag plockar fram mitt positiva tänkande från dammhögarna i garderoben och ser framför mig en snar framtid då vårjackan åker på och vi sitter och läppjar rosévin på terassen i vårsolen. Där vill jag befinna mig.. Så snart det bara är möjligt...
Nina och Oskar tyckte det var synd att det inte blev någon snö i torpet. "Mamma, vi måste bygga en snögubbe" sa Oskar den morgonen vi hade frost ute. Lite svårt förstås. Däremot gjorde vi en jättefin snölykta byggd av isiga bitar av snö som vi "limmade fast" i minusgrader med vattenkanna. Nästa morgon ville Oskar fortsätta hälla vatten på den. "Jag vill att den ska växa och bli större". :).

3 kommentarer:

Gunilla sa...

Ingen vår här än men solen skiner och ser ut att vara lite högre upp på himmelen. Tulpaner och primulor är inhandlade så inomhus känns en föraning om vår.Alla tomtar är på loftet och julgranen åker ut till helgen.
Kram

Kattis sa...

Låter som steg i rätt riktning:). Har inte hunnit inhandla tulpaner ännu, men det ligger högst upp på min Att Göra-lista imorgon!

Anna sa...

Här åker julen också ut i helgen och tulpaner ska inhandlas. Det ska bli skönt med helg efter en hektisk vecka! Jag leker reseledare och guide denna veckan. Roligt men krävande... Berättar mer i ett mail! :)
Kram!