söndag 4 mars 2012

Underbart är kort

Söndag kväll igen. Alltid går helgen lika fort. Två dagar på jobbet har ju ofta förmågan att kännas mycket längre;). Jag ser redan fram emot maj och alla de långhelger man bjuds på då. Det hade ju onekligen varit skönt att ha fler helger av den typen. På mitt förra jobb jobbade jag inte fredagar och det var ett upplägg jag ofta saknar för det var så skönt att få mer av helgen. Plus att jag också kände att motivationen till att vara extra effektiv de fyra dagar jag jobbade var hög eftersom jag verkligen inte ville ta tag i saker på min lediga dag.

Nu ser jobbvardagen annorlunda ut och gränsen mellan jobbet och det privata blir mer flytande. Däremot är det upp till mig att bestämma när jag håller ett öga på jobbmailen och när jag låter de vara. Jag jobbar inga helger med undantaget att jag under arbetstunga veckor gör lite förberedande jobb på söndag kväll. Under semestern kollade jag mail ett par gånger, men var tydlig med att jag inte skulle vara tillgänglig om det inte var absolut nödvändigt. Och det var det inte. Trots mycket att göra den perioden fungerade det bra. Man är ju faktiskt sällan så oumbärlig som man kanske tror;). Jag har också duktiga kollegor och det är verkligen guld värt. Dessutom tror jag det är bättre att vi täcker upp för varann under ledighet och sjukdom för det gynnar oss alla i slutändan. Alla behöver koppla bort från jobbet då och då.

Just nu längtar jag enormt efter långhelgen i New York i slutet av april. Igår fick vi äntligen schysst och coolt hotell bokat så nu återstår "bara" att planera vad vi vill se och göra. Det ska bli fantastiskt kul. Coolt också att Mr och Mrs Bookpond är på plats samma helg. Var ju ett tag sedan vi träffades utan barn och det kan ju knappast finnas ett bättre tillfälle att stråla samman än att dricka cocktails på någon cool bar i The Big Apple:).

Är lite trött på Brysselvädret. Igen.. Det är visserligen riktigt vårvarmt, men regnigt och grått. Jag känner ju att jag vill ut mer nu och vill ha Mer Sol. Helst igår.. Tålamod är inte min starka sida, men jag tröstar mig med att det måste vara en tidsfråga och att när väl solen gör ordentligt återtåg exploderar våren på allvar. Under tiden försöker vi roa oss inomhus istället. Imorse blev det badhuset.
Man blir hungrig efter badet. Även om man inte direkt simmat många meter när barnen är med... Då smakar det kanon med den fattiga riddare-variant jag lärde mig av en tysk kompis i Hull. Vi brukade använda stenhård gammal baguette (man var ju tvungen att hushålla med resurserna), men det går lika bra med färskt vitt bröd. Skillnaden är att det förra behöver ligga och blötas upp över natten. Annars handlar det bara om att blanda ihop mjölk, ägg och vaniljsocker, låta brödet suga upp vätskan, steka i smör och servera med skivad banan och florsocker. Mums!
I eftermiddag drog jag igång ett bullbak. Oskar har alltid tyckt det varit kul att hjälpa till i köket, men nu börjar Nina tycka det är lika roligt. På gott och ont ibland när man ska hålla koll på båda, undvika alltför mycket gnabb, vara millimeterrättvis angående vad de kan hjälpa till med, och samtidigt försöka ha koll på receptet. Blir ju liiite mer stökigt i köket också;).
Efter bullbaket var det skönt att slippa middagsmatlagningen. Idag gjorde Lars Nigel Slaters fantastiskt goda citronkyckling med basilika, serverad med couscous och en god sallad. Nu får jag ta en titt på lite siffror inför nästa veckas styrelsemöte. Men med ett litet glas vitt vin i ena näven blir det nog inte för tråkigt....

2 kommentarer:

a-lo sa...

Många yummi-upplevelser i det här inlägget. Fattiga riddare har jag nog inte ätit på femton år! Very Nigella :) Bra tips.

Det är roligt att de små vill vara med i köket, men fort och rätt går det ju inte alla gånger direkt...

Du kan väl skicka länken till ert hotell, så kan jag se hur långt ifrån varandra vi ska bo. Vårt är nog ett ytterst ordinärt medelprishotell utan coolhetsfaktor, men fick hyfsad kritik i TripAdvisor

Gunilla sa...

Förstår att Oskar och Nina hade en mysig helg. Först att åka till simhallen och sedan baka bullar.De ser så gulligt koncentrerade ut på sitt arbete.Det blev väl en fika med nybakade bullar också.Mums!
Kram