söndag 25 mars 2012

Från vinter till sommar

Jaha, så blev det vår iår igen. På ett par dagar ändras temperaturen och man går från att använda vinterkappa och vantar en dag tills att gå i shorts och t-shirt nästa. Det har varit 20 grader i skuggan här sedan i fredags och det känns som en riktigt bra svensk sommar. Magnolian blommar och det börjar skifta grönt i alla parker. Äntligen.

Vi har haft en bra helg. Vi har hunnit med precis lagom mycket och har varit ute så mycket vi kunnat. Jag började dock helgen med att slita som ett djur igår på vår terass igår. Det var dags att skrubba ren trädäcket som var alldeles svartgrönt av smuts och alger. Det enda som fick bort skiten var en gammal hederlig skurborste så det var bara att lägga sig på knä och gno på. Ska tilläggas att terassen ju ändå är på en dryga 12 kvadrat så det tog sin tid. Fint blev det iallafall och idag oljade vi in träet, men jädrans vilket jobb det var. Det får mig att inse att man i dagens samhälle nog inte har vidare bra koll på hur man kunde slita med storstädning och annat förr. Det börjar bli poppis nu att ha "såpskurade golv" i torp. "Underbar patina och vackert ljusgrått trä". Jovisst, men de ska ju såpskuras också... Regelbundet... Tror jag tar väljer ett annat alternativ den dagen vi renoverar vårt torpkök.

Förutom hårt kroppsarbete (har ju fått valkar i händerna vetja) så var vi igår med kompisar på en lekplats i närheten och sedan drog vi hem till oss, drack bubbel på terassen, utfodrade alla under fem med bolognese och godis och parkerade sedan detta trötta småfolket framför en dvd medans vi vuxna njöt av vår middag i lugn och ro. En mycket trevlig kväll. Den dagen dessa vänner gör slag i saken och flyttar hem kommer det att kännas.
De här två trivs bra ihop. Sinsemellan pratar de fem språk. Och de blandar friskt dessa språk när de träffas utan några som helst problem. Igår hade de av en slump klätt sig identiskt i likadan Kakmonster t-shirt och jeansshorts och det var ju extra kul såklart.
Första drinken ute iår. Lovely!

Idag beslutade vi oss för att göra en utflykt till en annan av Vlaams Brabants så kallade "provinciedomeins". Idag gick bilturen till Huizingen. Eller som Oskar sa innan vi stack: "mamma, nu åker vi till Utflykten". Trevligt ställe detta också, med massa kul balansfokuserade klätterställningar. Dessutom ligger det fint i en kuperad före detta slottspark (slottet är nu en restaurang) med både flera lekplatser och fina trädgårdar. Hit återvänder vi säkert igen.
Fruktsallad och kanelbullar. Man får ju försöka se till att det inte bara blir onyttigheter på helgerna. Det gäller ju för både stora och små....
Lite balansgång. Jag gillar lekplatser där man utnyttjar naturen och som här har en del av lekgrejorna i själva skogen.
Det Oskar kan kan Nina också. Även när hon egentligen inte kan alls så har hon en vilja av järn. Därför ser man oftast henne klängande på klätterställningar anpassade för barn tre gånger så gamla.

Hemkomna från eftermiddagens aktiviteter slängde jag ihop min mormors fantastiska våffelsmet. Är det våffeldagen så är det. Att sedan sitta ute på terassen och lassa i sig var himmelskt. Mindre himmelskt var det att få två trötta, men inte desto mindre icke samarbetsvilliga barn att gå och lägga sig. "Det är inte mörkt ute" protesterade Oskar. Sommartiden är inte odelat positiv ur den synpunkten.

Fast nu sussar de sött, vi tar en liten öl och ser fram emot en söndagspizza snart. Bara en vecka kvar tills påsklovet i Sverige. Längtar hem till mitt torp nu...

1 kommentar:

Gunilla sa...

Vad avundsjuk jag blir på att ni redan har sommarvärme hos er. Underbart när magnolian blommar och som dessutom kan beundras från er terass.Kul att ni har haft en sån fin helg tillsammans.Ser fram mot nästa helg då vi ses.
Kram