lördag 9 juni 2012

77-årsdag

Idag har vi haft födelsedagskalas här hemma. Zora fyller elva år idag och vi har firat med jordgubbstårta. Födelsedagsbarnet föredrog kex och väntar nu på sin middag som består av extra goda köttbitar.
Jag kan inte riktigt ta till mig att Zora är en gammal hund. Hon är grå om nosen och långsammare på promenaderna, men är annars precis samma snälla och kelgoa hund hon alltid varit. När jag ser henne rulla runt i gräset i torpet, eller lekandes med en annan hund så känns hon mycket yngre. Och tanken på att hon inte alltid kommer finnas här känns jobbig. Vi började vår familj med henne. Jag glömmer aldrig den dagen vi fick med henne hem från hundhemmet: nervös, rädd, men samtidigt så ivrig att vara till lags och överlycklig över den uppmärksamhet hon fick. Hon har varit med överallt. I torpet varje sommar och påsk, på sommarsemestrar i Provence, på pubar och stjärnrestauranger. Den dagen hon blir för gammal och trött blir tuff för hela familjen. Men idag firar vi och glädjer oss över att hon är här hos oss.

1 kommentar:

Gunilla sa...

Vilken mumsig tårta!Fint kalas Zora fick synd att hundar inte äter tårta.Resten av familjen blev väl desto gladare.Zora är en mycket kelig och mysig hund, så det blir väldigt tomt efter henne när hon inte finns längre. Hon är pigg för sin ålder så hon kan säkert uppleva flera sommrar i torpet. Grattis Zora!
Kram