söndag 1 augusti 2010

Regn och långsam lunk...

Det regnar i torpet. Tredje dagen denna veckan så nu börjar vi bli lite trötta på det, om inte annat för att Oskar förvandlas till värsta Prins Bus när han inte kan komma ut och som resultat blir det en extra mycket tjat och förmanande från vår sida och det är inget kul. Tror också att han behöver träffa lite barn i samma ålder nu också efter en dryg månad med bara vuxensällskap. Tur att barnens farföräldrar iallafall kommer upp ikväll och stannar en vecka och kan underhålla barnen lite....

Annars har vi det bara bra på semestern även om veckorna springer iväg och jag redan får ångest för att inte ett skrap- eller penseltag ännu tagits på torpet. Det är svårt att hinna med större husprojekt med två vildingar att hålla koll på. Eller så är vi helt enkelt dåliga på att organisera oss, men jag kan sakna att inte kunna få hålla på med något i mer än max 20 minuter åt gången innan någon föräldrainsats krävs av endera barnet;).

I veckan har vi dock fått möjlighet att gå ut och äta på mysig restaurang i Borås på tu man hand. God mat och smarriga viner, bl.a. havskräftor "to die for".. Dessutom sprang vi på kompisar från Bryssel (med stuga i Ödenäs) som också var på samma ställe och åt (!!) och avslutade kvällen ihop med att ta ett par öl på en pub. Mycket lyckad kväll!

Andra roliga saker jag hoppas vi kan hinna med innan det är dags att återvända till Bryssels storstadsstress

  • Besök på Borås Djurpark
  • Hälsa på Baby J och storasyster Sophie i Malmö Metropolis
  • Gå på Liseberg
  • Umgås med de vänner vi inte hunnit träffa ännu;).

I veckan hade vi besök av min farmor. 96 år gammal och världens snällaste. Vi njöt av en härlig eftermiddag ihop komplett med traditionell hallonplockning och avkopplande utomhusfika. Som vanligt fick barnen jättefina presenter som farmor själv varit ute på stan och valt ut.Gammelfarmor har en cool vagn att åka på tyckte Oskar......som också uppskattade den fina hästpresenten, genast döpt till Billy Boy efter Bamses häst. Den matas numera dagligen med både gräs och morot;).Nina blev glad för sin docka som hon genast började prata med och pussa på.Farmor, Zora och jag. Det är alltid lika roligt att ha farmor på besök för hon är alltid så glad och uppskattar otroligt mycket att vi tar oss tid att träffas. Jag hoppas det blir fler tillfällen till det, men tar alla tillfällen i akt när de ges med tanke på att hon realistiskt sett tyvärr inte kommer få vara med oss många år till...

2 kommentarer:

Anna sa...

Ja, när ska vi få träffa er egentligen. ;)
Inskolningen går bra. Erik stortrivs med de andra barnen.
Kram från oss.

Kattis sa...

Vad roligt att det funkar så bra på dagis! Vi måste verkligen se till att träffas snart:). P.S. Vi är fortfarande i Borås på söndag. En första träff då kanske?