måndag 9 augusti 2010

Vart tog sommaren vägen?

Det är redan nästan mitten av augusti och "bara" drygt två veckor kvar av vår långa sommarvistelse i Sverige. Vart har tiden tagit vägen?? Det kändes som om vi hade hur mycket tid i världen till att koppla av, träffa familj och vänner och njuta av den svenska sommaren. Det har vi ju visserligen också gjort, men veckorna har ändå sprungit förbi och så hemskt mycket vila har det knappast blivit.

Det har blivit omhändertagande av sjuka barn, bakning, syltande, utflykter, matlagning och disk (jag tänker inte vara här en sommar till utan diskmaskin.....), roliga besök av familj och vänner, lite shoppingrundor, avloppsfunderingar, underbara dagar i vår mysiga trädgård, lite bokläsande och annat smått och gott. Lite för lite badande tyvärr eftersom det fina vädret sammanföll med vattenkoppssjuka barn, men vi håller tummarna för lite mer sommarvärme innan det är dags för återresa till Bryssel. Bloggande har det inte funnits så mycket tid för och jag kan tycka det är skönt att slippa vara uppkopplad för jämnan, men här kommer lite bilder på vad vi hittat på den sista veckan.Vi fick besök från Heidelberg när barnens farföräldrar var här och semestrade förra veckan.Alla kusinerna leker ihop. Nina är dock ibland aningen misstänksam gentemot Julia som gärna vill kramas och pussas och det faller inte alltid i god jord;). "Mangus, no-ma" (=nochmal = en gång till)... Det var kul att spela fotboll med morbror Magnus.Julia har också bollsinne och juniorlaget spelade riktigt bra:).Sommarfest på Dragspelsgatan. Bus med barn och bubbel för oss vuxna. Mysigt!Oskar och Julia börjar leka riktigt bra ihop nu.
Nina kan inte riktigt hänga med med tanke på att hon inte förflyttar sig så långt. Däremot är det skönt att sitta och mysa i knäet på Magnus.

P.S. Nu har miljöinspektören från Herrljunga varit här och inspekterat vårt avloppssystem. Domen: trekammarbrunnen håller god kvalitet, men däremot måste vi gräva om markbädden så det blir till att kontakta entreprenör för kostnadsförslag på vad det kan gå på. Inte så mycket som att byta ut alltihop förhoppningsvis, men säkerligen inga småpengar.. Hoppas bara vi slipper riva upp för mycket buskar och häckar när grävmaskin och lastbil ska in på tomten för grävarbetet längre fram...

Inga kommentarer: