tisdag 26 oktober 2010

Brittsommar

Det känns som om det är ett underskott av bildmaterial på bloggen för tillfället. Om inte annat så tror jag att barnens morföräldrar skulle uppskatta lite uppdaterade bilder på sina barnbarn. Såhär kommer ett långt bildinlägg. För ett par veckor sedan hade vi 22 grader varmt i Bryssel och det kändes precis som sommar. Perfekt för en picknick i parken och att lattja fotboll med pappa.
Oskar älskar att "spela" fotboll och är redan en riktig hejare på att dribbla bollen. Om intresset fortsätter så kanske han kan börja spela på skoj med andra småttingar när han är lite större. Nina har också bollsinne så om ett år eller så kanske vi kan spela ihop alla fyra:).
Nu är det dags att vila lite och äta en eller två kokosbollar...
"Åh, vilken söt bebis!. Vad heter han?". Den frågan får jag varenda gång jag är ute med Nina och hon inte är klädd i a) klänning, b) rosa från topp till tå eller c) annat rysch och pysch... I ärlighetens namn ska väl iochförsig tilläggas att jag har mycket blått och annat i garderoben efter Oskar, men oavsett den aspekten så anser jag det ovanligt opraktiskt att sitta i sandlådan med finklänning och lackskor....
Nina kan nästan stå själv med lite ryggstöd;).
Ninas soligaste leenden kommer fram när Oskar gör något som roar henne.
Som här då....
Som bebis var Nina inte alls speciellt sugen på att ligga och mysa i famnen några längre perioder, men numera har hon blivit en riktigt kramtjej som till och med kan tänka sig att somna om på mammas mage på morgonen bara för att det är så mysigt att ligga och kela lite. Det var helt omöjligt med Oskar som visserligen alltid varit kramgo, men som i Ninas ålder helst ville gå upp klockan fem på morgonen..
Sådana här syskonbilder får mitt hjärta att svämma över av kärlek. Just här tror jag det är Spöket Laban som fångat deras uppmärksamhet.
Denna gåstol hade inte varit mitt förstaval p.g.a estetiken (jag är så trött på att ha hela vardagsrummet översvämmat av leksaker....), men vi har fått låna den och en hel del barnkläder till Nina av Juliette; vårt gudbarn, och såhär söt var Nina imorse i sina lånade ytterkläder när pappa skulle gå med henne till dagis.

5 kommentarer:

Anna sa...

Så roligt att se lite nya bilder. De växer! Nina börjar bli stora tjejen. :) Här firade vi 1 1/2 årsdag i söndags. Det går så fort. Annars är det mesta som vanligt. "Kaoset" fortsätter... Jag längtar bara efter helgen nu för tiden. Hoppas du njuter av dina dagar.
Kram!

Jennifer sa...

Jättefina bilder!!
Känner igen det där med att alla tror att de är killar om de har blått och byxor. :)
Kram

Kattis sa...

Anna: Ja, det är inte klokt vad tiden går snabbt med småbarn. Krama Erik från oss och skicka gärna några kort så vi får se hur stor han har blivit.

Jennifer: Javisst är det lustigt. Härnere räcker det med att Nina har ett blått eller grönt klädesplagg på sig för att hon ska tas för kille. Eller jeans för det är tydligen endast för killar.. Så fånigt;).

a-lo sa...

Ja, vilken underbar höst vi haft - även här! Skönt för er att kunna vara ute så mycket med båda "killarna" ;)

Anonym sa...

Underbara bilder, vi längtar så efter er.Gåstolen som ni har lånat kommer säkert att bli bra för Nina. Det är tryggt för henne att ha något att hålla i. Oskar ser ut att ha talanger på att spela fotboll. Fina pappa och son bilder.

Kramar mormor och morfar