onsdag 23 maj 2012

Med familjen i Maastricht

Eftersom det kryllat av långhelger i maj så har vi känt att vi vill passa på att komma iväg från Bryssel och se lite nya ställen. När vi nu inte kunnat åka till new York har vi istället satsat på att lära känna vår närmre omgivning lite bättre och det har faktiskt varit riktigt givande. Man brukar ju ofta säga att en av de bästa sakerna med Bryssel är att det ligger så nära andra (roligare) städer och områden. Så efter Luxemburg satsade vi på Maastricht i helgen. Samma upplägg som i Luxemburg med övernattning på Novotel (varför finns det inte fler hotellkedjor som insett värdet i att erbjuda familjerum?), men denna gången i sällskap med en familj i grannskapet.

Väderprognosen var ganska kass, men den stämde som tur var inte alls och vi tillbringade en riktigt solig, varm och härlig helg ihop allihop. Maastricht är en riktigt gullig stad som jag gärna skulle återvända till. Vi lyckades också kombinera saker som vi vuxna ville göra (dricka öl på lummig terass) medans barnen höll sig upptagna själva (plocka tusenskönor på ängen jämte terassen). Jag har nu också lärt mig att det smartaste sightseeing-tipset med småbarn inte handlar om att hitta bästa museum eller annat, utan att ta reda på var den coolaste lekplatsen finns i stan. Maastricht gjorde oss inte besvikna och Fort Willem var en riktig hit med alla fyra barnen.
Det här var annars en ganska cool upplevelse. Selexyz bokhandel. Inhyst i en kyrka. Komplett med fik där altaret brukat stå.Väldigt pampigt och man har lyckats att kombinera det moderna med det historiska utan att förstöra byggnaden. Det hade inte känts respektfullt att ha vilken  slags affär som helst i en kyrka från 1200-talet, men en bokhandel känns helt okej. Enligt the Guardian är det här en av de tio bästa bokaffärerna i världen. Bra att jag betat av en nu då iallafall...
En journalist och tre läsglada barn:).
Miffy och Nina kramas lite i läshörnan.
Det var ju Lars födelsedag också. Det firade vi med jordgubbar och champagne i den mysiga trädgården på hotellet samt med presentuppackning på rummet.
Fort Willems lekplats i utkanten av centrum. Man får betala en liten inträdesavgift, men det är det värt för det fanns mycket att göra här för alla åldrar (ja, vuxna också till viss del;)).

1 kommentar:

Gunilla sa...

Ni bor i mitten av europa så ni har mycket att se och uppleva på ett ganska kort avstånd.Underbart för er och barnen.Vi ses snart igen.Kramar till alla.