torsdag 9 augusti 2012

Picknick och byggnadsvård

Äntligen lite sol igen. Det kändes ju annars som hösten redan anlänt, men idag kom lyckligtvis sommaren tillbaka igen. Jättebra tajming inför vår Båstadhelg. Det ska bli så kul att komma tillbaka till ett ställe där jag och Anna haft så roligt "i vår ungdom";).

Idag har vi kombinerat nytta med nöje genom att åka till Nääs slott söder om Alingsås. Förutom att det är väldigt vackert där med det lilla slotttet vackert placerat på en ö i Sävelången (och alltså som gjort för en familjeutflykt) så ligger här också Västsveriges resurscentrum för byggnadsvård. Och där kan man få träffa byggnadsantikvarier och få gratis rådgivning om restaurering av gamla byggnader. Som hittat för oss alltså som efter tio år i torpet verkligen är sugna på att återställa mer av torpkänslan i vårt hus. Så idag hade vi bokat in en rådgivning som visade sig vara riktigt givande på flera sätt. Vi fick bra råd och tips om vad man skulle kunna renovera och hur. Vi pratade också eventuell utbyggnad som vi är rätt sugna på just nu för att få lite mer utrymme på nedervåningen. Viktigast av allt var dock att vi fick rekommendationer om arkitekter och hantverkare i trakten som är erkänt duktiga på restaurering av gamla hus och byggnadsvård. Nu ska vi kontakta ett par arkitekter för att förhoppningsvis kunna börja med renovering nästa år. Håll tummarna!

"Mamma, jag ääälskar dig". Visst smälter man då. Att det då ofta kommer ett "mamma, får jag en glass, snäääälla" efteråt kan man ju leva med;).
Nääs slott är väldigt mysigt. Här skulle man kunna ha bröllopsfest om vi nu nånsin skulle göra slag i saken...
Här på landet antar man oftast en cool och avkopplad stil..
..fast ibland kan man eventuellt ge sin storebror lite uppskattning. Vem vet, det kanske innebär att man får låna någon av hans storebrorsleksaker..
.."Snäääälla...."
"Visst syrran, no problem"...

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Coola bilder på Oskar och Nina.Äkta syskonkärlek och Nina ser mycket upp till sin storebor.Med kvinnlig charm kommer man långt.Hon kan konsten och kommer att bli farlig i tonåren. Kram.

Karin sa...

Vilka tuffingar!! Bllir spännande att höra vad de sa om byggnadsvården och vad ni fick för inspiration!

Nääs är fint, säg till om ni behöver koordinator ;)

Kram