onsdag 15 augusti 2012

Västkustsliv

I sommar har jag lyckats besöka tre fina, men helt olika små städer vid havet. Lysekil besökte jag redan i slutet av juli, men på grund av att min fotograf haft tekniska problem med bredbandsuppkoppling kommer fotona endast nu;).

Det var nämligen dags för min och Marikas årliga tjejträff. Detta påfund började vi med för tre år sedan och konceptet är tämligen enkelt. En övernattning på mysigt hotell någonstans inte för långt bort där vi kan kombinera lite shopping, fika, lunch, middag samt bara kunna koppla av och göra vad vi vill i egen takt. Hittills har vi varit i Göteborg, Varberg och så Lysekil iår då.

Vi hade inte riktigt tur med vädret, men med tanke på att man utlovat dagsregn var vi dock ganska nöjda med endast tre skyfall.... Vi hann också med allt vi tänkt. Slog till på en superfin stickad tröja från Jumperfabriken bland annat. Bikinin fick dock ligga kvar i väskan...
Uppe på utsiktsplatsen i Lysekil blåste det rejält. Men enligt Lars ser vi båda väldigt unga ut på detta kortet så antagligen blåste rynkorna bort effektivt också;).
Jag älskar den snickarglädje man ser på många hus på just västkusten.
Jag menar, vilken veranda! Båda dessa hus ligger i pittoreska Fiskebäckskil. Där man för övrigt serverar de största glasskoporna jag nånsin sett i hamnens glasskiosk...
Vi gick på restaurang Pråmen på kvällen.
Perfekt kyld champagne följt av ett glas Chablis och den bästa fisksoppan jag ätit på flera år. Utsikten över hamnen var också fin.

1 kommentar:

a-lo (the book pond) sa...

Härliga sommarbilder trots växlande molnighet.. Likadan Bondelid-blus som jag har, minsann! Självklart ser ni inte en dag ut över 30 :)