torsdag 16 augusti 2012

Tantvarning?

Hallon- och rödavinbärssaft
Rödavinbärssaft
Hallonsylt
Hallon- och svartavinbärssylt
Svartavinbärssylt
Hallonmarmelad
Hallonsmuffins
Hallons- och smultronmuffins
Rabarb- och hallonsmulpaj
Chokladsnittar
Gaffelkakor
Kokostoppar

Så ser min "sylta, safta och baka" prestation ut denna sommaren. I köket står en korg med äpplen som borde göras till äppelmos ikväll. Kanelbullar har inte hunnits med. Inte heller sockerkringlor. Börjar jag slappa till det här på torpet?

Är det tantvarning på det här? Fast jag gör ju allt för att jag tycker det är så roligt. Och ofta också avkopplande. Själva bärplockningen outsourcar jag dock helst till sambo och barn. Det känns också som om vi får med oss en del av torpstämningen hem när man sitter en regnig novembermorgon i Bryssel och klickar i lite hemlagad sylt i yoghurten.

Just nu sitter jag dock och läppjar på ett glas champagne. Snart vankas tempura följt av oxfilé och kantareller. Det är min och Lars 16-årsdag idag och det vill vi ju fira lite såklart. Så äppelmosfixande får vänta ett par timmar;).
Lillasyrran och mamma. Oskar fick till det här fina fotot i eftermiddag.
Detta är också Oskars skapelse. En svensk sommarhimmel när den är som bäst.

4 kommentarer:

a-lo (the book pond) sa...

Ja! Men så är du ju snart medelålders också ;) Och det är ju väldigt gott. Själv har jag gjort en tårta den här sommaren (med färdiga tårtbottnar, men säg det inte till någon..) Och ja, just det, jag bakade scones en gång också! Ha!

Kattis sa...

Medelålders ja, det får väl vara en bra ursäkt;).

Det finns nog hopp för dig också. Den dagen du sitter där med trädgård på landsbygden börjar kanske det börjas plantera bärbuskar, anordna grönsaksland och annat.....

Jennifer sa...

Vad du är händig och pysslig!
Stort, samtidigt hinner du göra karriär och skåla med maken och vara bästa mamman!
Kram

Gunilla sa...

Du skulle kunna bli bondmora i Eggvena och odla ekologiska grönsaker som du säljer på torget i Vårgårda eller Herrljunga.Det kanske är något för dig i framtiden?Dina kakor var jättegoda jag vill gärna ha receptet på muffisarna.
Saknar er mycket.Kram.