tisdag 7 augusti 2012

Utflykter

Som alltid varje sommar tycker jag att vi har massor med tid att hinna med allt vi vill göra under Sverigesemestern, men som alltid inser jag nu igen att veckorna alltid springer iväg och att det nu bara är en dryg halv vecka kvar på ledigheten den här gången. Det regniga vädret gör att hösten känns nära och allt det jobb jag vet ligger och väntar i slutet av augusti gör att jag inte känner mig lika semesteravkopplad som tidigare . Men, vi gör vad vi kan för att upprätthålla den rätta semesterstämningen och åker iväg på dagsutflykter och träffar familj och vänner.
Här på besök hos Jonna och Pontus. Efter störtregn på nerfärden till kusten höll det upp så att vi kunde bege oss ut på klipporna.
Det var nämligen dags att fånga krabbor. Jonna visade oss hur det gick till.
Jättespännande, men samtidigt lite läskigt tyckte Oskar. Han hade dock en riktigt bra fiskelycka.
Nina ville ju inte vara sämre och fångade också fina praktexemplar. När hinken var full hade vi krabbrace på klipporna. Alla krabbor hamnade oskadda tillbaka i havet:). Tack familjen Carlsson för en väldigt trevlig eftermiddag och fantastiskt god middag.
Vi trodde att det värsta ösregnet skulle vara över igår. Vi hade fel. Det vräkte ner hela förmiddagen idag då vi åkte ånglokståg mellan Anten och Gräfsnäs. Fast Oskar, Nina och kusinerna tyckte det var kul ändå. Gladast var nog dock Axel:).
Såhär fint är ångloket. Museijärnvägen drivs av tågentusiaster i helt ideell regi. Synd bara att det regnade så våldsamt för det är annars vackert ute i Gräfsnäs. Rekommenderas.

Stolta tågresenärer. Tack mormor för de fina miniatyrtåg-nyckelringarna.
Vädret i eftermiddags var inte mycket bättre än i förmiddags så när Oskar och Lars var och handlade bakade jag och Nina gaffelkakor. Får se om de blir lika goda som de min farmor gjorde när jag var liten. Jag börjar få mer smak för klassiska småkakor när jag bakar numera. Dock är det ju mycket mer jobb med degen för att inte tala om allt pillet med de kakor som ska rullas till långa längder innan de hamnar på plåten. Fast det är alltid värt besväret. Avsmakas imorrn till elvakaffet.
Kunde inte motstå att ta ett kort på min medhjälperskas nedmjölade fot under förklädet.

1 kommentar:

Bosse sa...

Kul att Oskar och Nina fick fiska krabbor - ett måste på västkusten sommartid. Tror nog att Oskar var den som njöt mest av tågresan även om Axel som vanligt var pigg och glad.Tyvärr är väl även ösregn något som man måste räkna med.
Bosse