lördag 12 februari 2011

Att gå eller inte gå.....

Vädergubbarna förutspådde regn hela helgen, men nu skiner solen, fåglarna kvittrar och det är 12 grader varmt. Det blir ju genast lite roligare att hänga på lekplatser under de förutsättningarna;). Just nu är Oskar och Lars iväg och handlar, Nina sover och jag funderar på att sätta mig på terassen inlindad i en filt och läsa en bok i solskenet nu när det ju faktiskt nästan är vår härnere.Nu är Zora tillbaka från semestern hos Lars föräldrar och det uppskattas av båda barnen.
Jag tycker mig se nya gråa hår på Zora varje gång hon varit borta ett längre tag som nu och det märks att hon börjar bli gammal. Hon blir ju tio år i juni och kan väl helt klart klassas som hundpensionär. Tyvärr har veterinären upptäckt mer reumatism i andra armbågen, visserligen inte lika allvarligt som på höger sida, men en operation är troligtvis nödvändig. Vi avvaktar lite än så länge, men om det blir akut så tvekar vi inte att gå operationsvägen. Även om Zora är en äldre hund så är hon i väldigt gott fysiskt skick för övrigt och vi vill såklart att hon ska ha så bra livskvalitet som möjligt. Speciellt som hon ju är världens snällaste hund såklart:).
Det är många som frågar hur det går med Ninas gående. Och svaret är: långsamt;). Hon är ganska stadig, men vill inte släppa våra händer. Dock har hon häromdagen upptäckt att hon kan gå med gåvagnen och sedan dess halvspringer hon fram och tillbaka i lägenheten så kanske är de första stegen närmare än vi tror!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Kul att Nina har upptäckt gåvagnen,det syns att hon gillar att röra sig med den. Hon släpper nog snart.Tråkigt att höra att Zoras problem fortfarande kvarstår, hoppas att hon ändå har det så bra som möjligt.
Här hemma skiner solen från en klarblå himmel men termometern har inte orkat över nollan ändå, i morse var det 11 grader minus.En mycket vacker vinterdag men våren känns ganska avlägsen.Eftersom nästa vecka är sportlov här i väster så får man hoppas att det fina vädret med mycket sol håller i sig.

Dad

Kattis sa...

Ja, nu ser vi fram emot att snart ha en självgående tjej i lägenheten. Då får vi nog fullt upp:).

Zora mår bra och haltar bara lite, men som sagt så är en operation troligtvis nödvändig. Som tur är är det en titthålsvariant och återhämtningsperioden bör bli kortare eftersom det denna gången inte är en fraktur på benet ännu.