torsdag 3 februari 2011

Ett steg i taget

Det är kallt och grått i Bryssel och våren känns fortfarande långt borta. Fast å andra sidan är det ju bara februari så jag får försöka hitta lite mer tålamod och härda ut denna månad också. Dock ser jag redan en del vårtecken ute. Magnoliaträden nedanför vår terass har stora knoppar och i parken har påskliljebladen redan kommit upp en bra bit. Så fort kylan släpper (och solen behagar värma upp en aning) ska jag bege mig ut på terassen och städa av. Då kommer alltid vårkänslorna för mig.

Det har varit för kallt att vara ute med barnen i helgen längre än en timme (och det var intressant som vanligt att notera att det bara var nordiska och tyska barn på lekplatsen) så man får hitta på lite inomhuslekar istället.
Här introducerade jag en flygande matta som numera är en av Oskars favoritlekar. På med mössorna (det är kallt om man flyger högt uppe bland molnen), på med halsdukssäkerhetsbältena och så flyger vi iväg. Oftast till mormor och morfar:).
Nina tycker fortfarande bäst att gå själv om hon hålls i båda händerna och jag tror det kommer dröja en månad eller två till innan hon har lust att prova att gå helt på egen hand. Däremot har hon upptäckt hur roligt det är med trappor. Hon klättrar numera lätt uppför båda trapporna till övervåningen för att sedan hasa sig ner på gumpen hela vägen ner. Och hon blir väldigt irriterad när man tar henne därifrån.....
Stolt tjej högst upp på stegen.
Minst lika roligt för Oskar som numera är en riktig klätterapa. Han har gymnastik två gånger i veckan i skolan och jag tror det utvecklar hans motorik på ett väldigt bra sätt. Att hoppa trampolin är tydligen speciellt kul.
Nina vill ju göra allt som Oskar gör och försökte med största koncentration klättra uppför stegen på egen hand.

Annars rullar vardagen på i snabb takt. Det finns alltid saker att göra, både på hemmaplan och i relation till min framtida karriär, men sällan tiden att få saker gjort på det effektiva sätt som jag planerat. Nåväl, jag har iallafall lyckats skaffa mig en inbjudan till den flyttfest som en stor konsultfirma i Bryssel anordnar på tisdag kväll och som förhoppningsvis bjuder på både champagne och nätverkande! Jag har insett att mina största jobbchanser nog ligger inom EU-lobbyingen på miljöområdet och då måste jag aktivera mina gamla kontakter från tiden före mitt sista jobb. Hoppas bara jag kan damma av någon passande kostym eller dräkt. Den typen av kläder har jag inte fått mycket användning av de senaste tre åren.....

3 kommentarer:

a-lo sa...

Ja, en stege är ju alltid ett givet inredningskort. Speciellt när den står utslängd mitt i rummet sådär ;)

Champagne/networking/suit låter annars som en väldigt trevlig grej. Håller tummarna för god utdelning på det ena eller andra sättet.

Anonym sa...

Här hemma har vi haft ett par plusgrader de senaste dagarna och det har tagit en del på snön.Lite sol på eftermiddagen bidrog till att man fick lite vårkänsla.Kul att Nina gör framsteg trappan verkar ju vara rena rutchkanan.Jobbmässigt så tror jag också att dina största möjligheter kanske kan vara lobbying på miljöområdet. Skumpa och nätverkande låter som en bra början.Vi håller tummarna för att du skall hitta något passande.

Dad

Kattis sa...

Ja, jag har lyckats övertyga Helena att följa med på cocktailen så om det inte blir så mycket networking kan vi iallafall koncentrera oss på champagnen!